rastahq Napisano 28 Września 2006 Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Witam Chcialbym kupic kola (kompletne) do dualu streetu ale nie wiem jakie. Czy mozecie wesprzec mnie swoja wiedza na ten temat?Jakie obrecze piasty opony detki.No chyba ze macie cos kompletnego co jest na dobrym sprzecie.Najlepiej gdyby byly to kola pod tarcze.Rozmiar kol 26" Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Habibek Napisano 28 Września 2006 Udostępnij Napisano 28 Września 2006 jeśli idzie o dual, to zdecydowanie polecam Alexrims Supra BH na 36H (ok 610gr), do tego komplet szprych DT kompetyszynów albo rewoluszynów (2 i 2,50 szt) oraz jakieś nieciężkie piasty np DaBomb Head Spin-y tył na 12mm oś w razie czego wal z pytaniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezerter Napisano 28 Września 2006 Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Habibek Katowanie roweru w Dualu i Streecie ( i to do tego pod tarcze ) i revolution ?! - to chyba jakieś nieporozumienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 28 Września 2006 Udostępnij Napisano 28 Września 2006 No niestety ale Revo nie nadaja sie do tego i to zdecydowanie ;] , i wahala bym sie nad competition chyba ze masz juz technike i nie wazysz za duzo. Moj typ to piasty DT Cerit , DT 6.1 fr , single tracki , D521 obecnie nie pamietam jaki symbol oponki maxis larsen tt 2.0 kev Napisz jaki budzet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rastahq Napisano 28 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2006 No coz... Waze 58 kg a fundusz najlepiej jak najnizszy bo dopiero zaczynam skladanie i liczy sie dla mnie kazdy grosz. Oczywiscie chcialbym zeby te czesci byly jak najlepsze za jak najmniej pieniedzy ale takie rzeczy to tylko w erze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Habibek Napisano 28 Września 2006 Udostępnij Napisano 28 Września 2006 dual wymaga lekkich komponentów a zakładam, że ktoś, kto chce jeździć dual posiada już jakieś umiejętności. wykluczam wszelkiego rodzaju dzwony, gleby czy uślizgi. stąd takie komponenty. ważę 76 kg (przed chwilą na wadze ) i Rewoluszyny służą mi od jakiegoś czasu doskonale w dualu. jeśli idzie o DT6.1 i single, to trochę zbyt kobylaste rawki jak na dual IMHO. Jeśli idzie o piasty to Cerity, to rzeczywiście dobry wybór zwłaszcza, że na tyle mają 3 zapadki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 28 Września 2006 Udostępnij Napisano 28 Września 2006 No patrz mowisz ze ciezke a piasty ceirt nie nalezy do lekkich , single track nie jest taki ciezki Ciezko racze zakladac ze kazdy w dualu ma odpowiedni poziom i naprawde revo nie nadaja sie na takie kola. Napis zile masz kasy w koncu 200 zl czy 1000 zl ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Habibek Napisano 28 Września 2006 Udostępnij Napisano 28 Września 2006 jesli idzie o poziom jazdy, to rzeczywiscie błędem z mojej strony było założenie, że trzeba trochę umieć, żeby zacząć. zwracam honor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rastahq Napisano 28 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Moj budzet nie jest zbyt wysoki ale zaczynam prace i moze cos sie uda lepszego zlozyc. Czy za 500zl beda juz dobre kola? Oczywiscie 500 zl za komplet (p+t). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 29 Września 2006 Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Dobra moj typ to Single Track ( 80-90 zl szt allegro ) , DT Cerit komplet ( 400 zl arnik ale cos z ceny zejdzie ) to jzu ok 550-600 zl ale skoro praca bedzie to dozbierac mozna i kwestia szprych skoro zaczynasz wzial bym championy i nie inwestowal w cieniowane szprychy wiec razem wyjdzoe 650 zl ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rastahq Napisano 29 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Wielkie dzieki za odpowiedzi. Mam jeszcze jedno pytanie czy cos takiego http://www.allegro.pl/item130990930_nowy_z...e_track_dt.html bedzie dobre? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 5 Października 2006 Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Jak za tę cenę i jeśli dopiero zaczynasz (zakładam, że nie będziesz od razu latał, ale na początku podskakiwał - pardon! ) to moim zdaniem może być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.