mmarek02 Napisano 27 Marca 2017 Napisano 27 Marca 2017 Nie mogę wcisnąć 3 biegu ! Tak jakby w manetce coś czegoś nie chciałoby się zaczepić...ostatnio wymieniałem linkę ...jak to naprawić? Tu raczej nie chodzi o przednią przerzutkę Manetka to Deore XT
Ychu Napisano 27 Marca 2017 Napisano 27 Marca 2017 Pierwsza sprawa - bez tego wykrzyknika bo to nic nie zmieni. Porządny opis , bo wrozyc nie łatwo [emoji14] Manetka ogólnie zaczepia na trójce czy nie daje rady? Zakres przerzutki do ustawienia. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka
mmarek02 Napisano 27 Marca 2017 Autor Napisano 27 Marca 2017 Właśnie nie daje rady zaczepić tak jak pozostałe biegi.
zukikiziu Napisano 27 Marca 2017 Napisano 27 Marca 2017 A może Kolego przykręciłeś linkę w momencie jak manetka była na pozycji drugiego biegu a przerzutka na pozycji pierwszego?
Ychu Napisano 27 Marca 2017 Napisano 27 Marca 2017 Spróbuj zmienić zakres na trzecim biegu a jak to nie pomoże to odkręć linkę i sprawdź czy manetka daje radę wbić trójkę bez podłączonej przerzutki. Może być tak jak mówi kolega wyżej.
mmarek02 Napisano 27 Marca 2017 Autor Napisano 27 Marca 2017 Odkrecilem linke, odkręciłem ten wskaźnik(1,2,3) i łapie trzeci bieg
Ychu Napisano 27 Marca 2017 Napisano 27 Marca 2017 To brak zakresu na przerzutce albo miałeś linkę zakręconą na drugim biegu.
mmarek02 Napisano 27 Marca 2017 Autor Napisano 27 Marca 2017 Na odkręconej lince zeby zmienić na 3 musze przycisnąć 2 razy zeby tam sie zaczepilo...
LukaszNN Napisano 27 Marca 2017 Napisano 27 Marca 2017 Na początek ustaw z przodu najmniejszą koronkę a z tyłu największą, odkręć linkę przerzutki i ustaw śrubą L w taki sposób aby patrząc z góry z pozycji na której normalnie siedzisz na rowerze łańcuch był możliwie jak najbliżej lewej krawędzi pantografu przerzutki ale go nie dotykał. Potem naciągnij linkę ale nie za mocno, ma być napięta ale wózek przerzutki ma się nie przesunąć i być w położeniu jak na początku. Przykręć. Ustaw z tyłu na środek kasety/wolnobiegu i z przodu próbuj wskoczyć na największy blat. Jak nie będzie chciał wskoczyć wykręcaj śrubę H aż wskoczy. Jak to zrobisz daj znać
Root Admin Mieciu Napisano 27 Marca 2017 Root Admin Napisano 27 Marca 2017 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.