Marix Napisano 28 Września 2006 Napisano 28 Września 2006 Witam Zapisałem sie do klubu kolarskiego, wskazany jest zakup pulsometru, mimo, że sezon sie kończy, ale myśle że teraz ceny spadają więc moze warto? tak, warto chce kupić budżet ~ 100 zł musi mieć mozliwosc montażu na kierze no i oczywiscie czujnik na klacie, albo nadgarstku... dobrze by było by nie było zakłócen na transmisji i w ogole by był niezawodny im taniej tym lepiej, jak sie da znalezc np jakąs dobrą sigme za 80 to nie ma problemu:) najlepiej jakbyscie podlai modele i przybliżoną cene a ja sobie przetrząsne internet w poszukiwaniu najniższej ceny. jeśli chdozi o firmy, to te zaufane.. sigma timex cyclosport (bo chyba dobra nie?), polar itd jesli ktoś zna jakąs chwilową wyprzedaż i mega bombe cenową dobrego pulsometru to chętnie skorzystam
jarus220 Napisano 28 Września 2006 Napisano 28 Września 2006 Te warunki spełnia DONNAY . Mimo że to jest pulsometr za 25-30 zł z allegro,mimo że nie ma kodowania i mimo że nie grzeszy pieknością to przez pół roku sprawdził się doskonale.Pieknie łapie sygnał opaski i potrafi trzymać naprawde daleko od roweru.Ma silny sygnał opaski i nie zdarzyło się żeby zgubił ten sygnał mimo że nie nawilżam skóry nigdy. Jest przy tym wygodny.Potrafiłem jeżdzić w sporej grupce kolegów mających identyczne pulsometry i przekłamywał a może dwa-trzy razy. Serdecznie polecam bo warto Pozdrawiam Jarek
Xsystoff Napisano 29 Września 2006 Napisano 29 Września 2006 Polara w tej cenie nie dostaniesz, jesli chodzi o Sigmy to moze jakies najtansze modele uda sie wyrwac. Odpusc sobie niemarkowe wynalazki, to jest zakup na zasadzie raz, a porzadnie. Najlepiej jakbys dozbieral do Fit Watch-a Sigmy, ale to chyba 160 zł (dawno juz nie zagladalem na allegro do pulsometrow, wiec sprawdz).
Paviarotti Napisano 29 Września 2006 Napisano 29 Września 2006 Sigma PC-15 stoi teraz po ~144 zł. Niedużo dołożysz a będzie na dłużej zdecydowanie.
Marix Napisano 29 Września 2006 Autor Napisano 29 Września 2006 jarus zaintrygował mnie tym DONNAYem czytałem dużo dyskusji o nim na tym forum i na innych. ma same pozytywne opinie i że nie ma w ogóle przekłamań i jest super... Jestem sceptyczny do takich bajerów za 30 zł, ale trudno sie rpzeciwstawić setkom pozytywnych opinii.... w każdym razie nie chce wydawać mega kasy na ten pulsometr. tak jak mówie około 100 zł max, 144 odpada podoba mi sie Sigma shape watch i pc9 warto?
jarus220 Napisano 30 Września 2006 Napisano 30 Września 2006 jarus zaintrygował mnie tym DONNAYem czytałem dużo dyskusji o nim na tym forum i na innych. ma same pozytywne opinie i że nie ma w ogóle przekłamań i jest super... Jestem sceptyczny do takich bajerów za 30 zł, ale trudno sie rpzeciwstawić setkom pozytywnych opinii.... w każdym razie nie chce wydawać mega kasy na ten pulsometr. tak jak mówie około 100 zł max, 144 odpada podoba mi sie Sigma shape watch i pc9 warto? Ja też byłem sceptyczny i to bardzo . Ale w kwietniu mój kolega zadzwonił do mnie i powiedział: " Kupujemy pulsometry na allegro...mamy jak na razie 4 sztuki...... Przesyłka wyjdzie taniej....chcesz?". . Akurat byłem w finansowym dołku świeżo po zakupie roweru.Potrzebowałem go (pulsometr) koniecznie ze wzlędu na stan zdrowia .Pomyślałem: " kupie ten szajs,może przetrzyma miesiąc a po wypłacie kupie Polara...." I tak się stało .Od tej pory jeżdze codziennie z tym pulsometrem i nie chce się zepsuć .Opaska działa mocno i wygodnie,do odbiornika też nie mam żadnych zastrzeżeń. Oczywiście nie jest to Polar czy Sigma.Wydruków czy pamięci treningu tam nie znajdziesz :wink: . Jak dla mnie spokojnie wystarczy ten Donnay.Pika w strefie najniższej,pika też w najwyższej,zapamiętuje czas jazdy i ma średnią.I tego od niego wymagam . Oczywiście moi szanowni koledzy na forum zaraz będą po mnie jechać:że to 30 zł , że to nie wystarczy, że po pierwszym deszczyku bedzie do wyrzucenia.Co do deszczyku był ze mną na Warszawskiej Masie Krytycznej miesiąc temu i też dał rade w nawałnicy.A sportowcem nie jestem.Pogadaj z Quibo.On jest specjalistą . Powtarzam jeszcze raz: ten DONNAY to bardzo dobrze zainwestowane 30 zł . A co do ceny: Mój ojciec zawsze mawiał:" Pamiętaj synu....jesteś za biedny żeby kupować rzeczy tanie" I zawsze się stosuje do tej zasady ale czasem są wyjątki z reguły Dlatego ja go polecam z czystym sumieniem a Ty zrobisz jak zechcesz .W końcy to są Twoje pieniądze a nie moje. Pozdrawiam Jarek P.S. ..Tak przy okazji firma "Donnay" była w latach 70-80 była wiodącym producentem rakiet tenisowych Dokładnie takie logo mam na pudełku. :wink:
Xsystoff Napisano 30 Września 2006 Napisano 30 Września 2006 Nie bardzo rozumiem sens kupowania pulsometru bez pamieci i dokladnie rozpisanego czasu w ktorej strefie ile przebywalismy. Przeciez to podstawowe funkcje...
Toosh Napisano 30 Września 2006 Napisano 30 Września 2006 donnaj rozpisuje czasy przebywania w danych strefach
Marix Napisano 30 Września 2006 Autor Napisano 30 Września 2006 Powiem krótko, skonsultuje się z trenerem na treningu we wtorek w sprawie tego Donnaya
bartek_1990 Napisano 3 Października 2006 Napisano 3 Października 2006 I co trener o nim powiedział? Ten Donnay jakos mi "nie leży" wizualnie. Znalazłem na allegro coś takiego >CLICK< Kupił może to ktos?
Bizon Napisano 4 Października 2006 Napisano 4 Października 2006 Po pierwsze wygląd ma brzydki :] przynjmniej dla mnie .Ale co mnie zaskoczyło to solidna budowa i bezawaryjność.W dodatku to działa mam go jakieś 6 miechów.Na początko nie dawałem mu dużo czasu 2 -3 miech i mówiłem że padnie a tu.Nie wiem jak inne pulsometry ale ten nie ma za wiele opocji .Jednak te najbardziej przydatne są .Byc może tobie będą jeszcze jakieś zaawansowane opcje potrzebne -czort to wie.Ale można powiedzieć smiało że tych pieniędzy ten pulsometr jest wart.
adamm84 Napisano 4 Października 2006 Napisano 4 Października 2006 http://allegro.pl/item131876329__pulsometr...gwarancja_.html http://allegro.pl/item130449327_pulsometr_...006r_f_vat.html na rower moim zdaniem sigma i tylko sigma, zastanawiałem sie nad polarem,ale gdybym sie mocniej "wyglebił" to minimum 400zł idzie sie walić, a sigma trzyma sie na razie 3 lata mimo ze obudowa obdrapana solidnie
Marix Napisano 5 Października 2006 Autor Napisano 5 Października 2006 kurcze zapomniałem trenera zapytać :lol: zrobie to w niedziele na zawodach mi sie za to nie podoba ta sigma pc 800 Pc 9 fajny jednak fit watch jeszcze fajniejszy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.