pszemoo Napisano 26 Marca 2017 Napisano 26 Marca 2017 Od niedawna jeżdżę na bezdętkowym zestawie Continental Montain King/X-King obie opony w wersji protection z mlekiem forumowym. Mam problem z przednią oponą, którą kupiłem używaną. Niestety nie trzyma powietrza, przepuszcza przez boczne ścianki (po potraktowaniu płynem do naczyń tworzą się bąble/piana). Czy to się jakoś uszczelni, przestanie przepuszczać (np. przy większej ilości mleka, wiekszym ciśnieniu), czy nie warto walczyć z tym i szukać nowej opony? Tapatalk...pszemoo
phoe Napisano 26 Marca 2017 Napisano 26 Marca 2017 Z wieloma oponami Conti były problemy jak chodzi o rozpadający się bok opony, nie wygrasz z tym. Masz te starszy model co bok jest gładki, czy ma wzorki jak plaster miodu?
pszemoo Napisano 26 Marca 2017 Autor Napisano 26 Marca 2017 Wyglada jak plaster miodu, identycznie jak X-King ze sklepu, z którym nie ma tego problemu. Czytałem wcześniej, że z Conti bywały takie problemy, na szczęście używka kupiona w dobrej cenie. W takim razie jak nie da się tego uszczelnić to szukam nowej w dobrej cenie, jeśli z nową się tak zrobi to będę reklamował. Tapatalk...pszemoo
phoe Napisano 26 Marca 2017 Napisano 26 Marca 2017 Miałem te z plastrem miodu na mleku i złego sowa o ich boku powiedzieć nie mogę... ale jednak jest masa negatywowych opinie nawet o wersjach ze wzmocnionym bokiem. Jest jeszcze opcja, którą samo Conti zaleca przez zalaniem opony, dobrze wysmarować boki mlekiem za pomocą szczotki, jest nawet filmik z tym. Jak już masz to dziurawe ścierwo, to chyba warto spróbować.
pszemoo Napisano 26 Marca 2017 Autor Napisano 26 Marca 2017 Po prostu wziac szczotke i wyszorować od wewnątrz mlekiem? Mogę spróbować, co prawda trochę szkoda mleka ale jak się uda to i tak koszt mniejszy niż nowa opona. Tapatalk...pszemoo
phoe Napisano 26 Marca 2017 Napisano 26 Marca 2017 Tak, wetrzeć mleko w ścianki za pomocą szczotki. No i jak uszczelniasz oponę 1-szy raz, warto koło poszejkowac kilka razy, raz na jednej stronie raz na 2-giej i ustawiać je na płasko żeby mleko ewentualne dziury załatało, w pionie jak jest na rowerze nie ma już szans boków uszczelnić za bardzo.
pszemoo Napisano 26 Marca 2017 Autor Napisano 26 Marca 2017 Uszczelniane było dokładnie tak jak piszesz. Tapatalk...pszemoo
phoe Napisano 26 Marca 2017 Napisano 26 Marca 2017 Spróbuj z tą szczotką, tym bardziej że Conti samo tak zaleca.
pszemoo Napisano 3 Kwietnia 2017 Autor Napisano 3 Kwietnia 2017 @Phoe dzięki za radę. Już drugi dzień po "szczotkowaniu" i powietrza nie ubywa. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.