Skocz do zawartości

[Dętka] pomoc w doborze odpowiedniej dętki do opony.

Maciej354

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! Mam takie pytanie posiadam rowerek Kross Hexagon r3 rok 2016. Posiadam aktualnie opony mitas'a 27,5x2,1 54-584. Jakie powinienem założyć dętki do tej opony? Proszę o pilną pomoc, pozdrawiam :)

Napisano

Ona nie będzie za bardzo gruba? Bo niedawno kupiłem dętkę 650Bx 2.0-2.35 52/58-584. To była za duża i widać gołym okiem,że koło się centruje i nic nie moge z tym zrobić..

Napisano

Odrobina pomyślunku,i własnej inicjatywy nie zaszkodzi.

Opona 2.1,więc dętka 2.0-2.35 wejdzie ale będzie już ciasno na początku,podane przez Tatankę 1.75-2.5 jest już lepsza.

To nie jest fizyka kwantowa.

Napisano

Lepiej dopytać fachowców o poradę, niż palnąć gafę :) . Zamówię 2 sztuki tych dętek od Continental'a. Moglibyście mi jeszcze doradzić jaki kupić łańcuch do tego roweru? 

Napisano

Łańcuch KMC x8,9,10 w zależności od napędu.W jakim stanie jest kaseta i korba?Czemu wymieniając łańcuch?

Ponieważ mierzyłem już przyrządem do pomiaru i wpada przy wartości 1,00. I widać,że jest już wyciągniety. Generalnie to jest nowy rower, ma przejechane +-2k km

Kupie jeszcze dla Ciebie i będę Cię woził za sobą :)

Napisano

Wydaje mi się,że jest dobrze. Nic nie stuka, nic nie puka. Biegi dobrze się zmieniają, nie ma żadnych problemów jedynie lekko do regulacji jest korba bo przy 1/3 biegu ociera o blaszkę przez którą przechodzi łańcuch 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...