macbla95 Napisano 25 Marca 2017 Napisano 25 Marca 2017 Witam,Mam problem z obecnymi kołami (a w zasadzie ze szprychami które pękają). Obecnie mam podstawowe koła jakie były w moim Krossie na piastach joytech. Po ostatniej wizycie w serwisie majster zaproponował mi zmianę szprych i piasty na novatec'a za ok.220zł. Lepiej szukać nowe koło czy skusić się na to co mi proponuje serwis. Zaznaczam, że nie należę do lekkich osób Pozdrawiam
Tatanka Napisano 25 Marca 2017 Napisano 25 Marca 2017 Jeśli obręcz jest w porządku to można na niej składać nowe koło.Co to za model? Czy cena jest dobra,to zależy od modelu piasty i szprych jakie Ci zaproponowano.
dawid Napisano 25 Marca 2017 Napisano 25 Marca 2017 Jezeli szprychy pekaly to jest mozliwosc ze obrecz jest troche krzywa lub miekka i nadwyrezala szprychy, raczej bardziej sie oplaca nowe kupoc
macbla95 Napisano 25 Marca 2017 Autor Napisano 25 Marca 2017 Jeśli obręcz jest w porządku to można na niej składać nowe koło.Co to za model? Czy cena jest dobra,to zależy od modelu piasty i szprych jakie Ci zaproponowano. Piasta bodajże Novatec D042SB-ale ręki sobie za nią uciąć nie dam, szprych mówił coś o DT Swiss, a obręcze to podstawowe od Krossa
Tatanka Napisano 25 Marca 2017 Napisano 25 Marca 2017 Sama piasta to ok 180zł + szprychy z nyplami ok.70zł.Jeśli za 220zł razem z zapleceniem,to warto.Oczywiście zwróć uwagę na to,co napisał kolega dawid Jaki rozmiar koła?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.