mmarek02 Napisano 25 Marca 2017 Napisano 25 Marca 2017 Cześć mam problem z napędem...wymieniłem linke przedniej przerzutki i teraz nie wiem czemu,nie mogę zmienić biegu tak aby lancuch wszedl na najwiekszą zebatke...na manetce wskaźnik nie zatrzyma się na 3,tylko wraca na 2 przełożenie...mam nadzieję ze pomożecie. Dodam ze jeśli przetrzymam przycisk to wtedy łańcuch wskakuje na największą zebatke ale jeśli puszcze ten przycisk to spada na srodkową zebatke (manetki to shimano deore xt a korba też deore xt)
seraph Napisano 25 Marca 2017 Napisano 25 Marca 2017 Jak wyżej. Chyba, że kręciłeś śrubami przy przerzutce to wykręć lekko śrubę H.
Tatanka Napisano 25 Marca 2017 Napisano 25 Marca 2017 Możesz jeszcze do kompletu sprawdzić na sucho manetkę bez podpiętej przerzutki czy blokuje na 3, wykluczysz wadę manetki.
mmarek02 Napisano 25 Marca 2017 Autor Napisano 25 Marca 2017 Poluzowanie i kręcenie śrubą H nic nie dalo.. Wygląda to tak jakby był to napęd 2x9 ... Nie wiem robić, a nowej manetki nie bede kupował
pszemoo Napisano 25 Marca 2017 Napisano 25 Marca 2017 A zmieniales manetke albo przerzutke?? Jezeli nie i byla to tylko wymiana linki i wcześniej było ok to albo popsules manetke przy montazu albo za mocno naciagnales linke mozesz jeszcze zobaczyc czy cos nie blokuje przerzutki ze nie chce dac sie wciągnąć. Tapatalk...pszemoo
LukaszNN Napisano 25 Marca 2017 Napisano 25 Marca 2017 Polecam uzupełnić wiedzę na temat regulacji przerzutek. Jak się jeździ na grupe XT to każdy właściciel takiego sprzętu z automatu powinien to umieć. Jest sporo o tym na forum i na YT, miłej lektury
mmarek02 Napisano 25 Marca 2017 Autor Napisano 25 Marca 2017 Da się to naprawić? Cała manetka na pewno nie idzie do kosza bo 2 przełożenia normalnie działają..
Tatanka Napisano 25 Marca 2017 Napisano 25 Marca 2017 Sprawdzałeś na odkręconej lince czy 3 bieg zaskakuje na manetce?
mmarek02 Napisano 25 Marca 2017 Autor Napisano 25 Marca 2017 @tatanka tak odkrecilem linkę, odkręciłem jeszcze wskaźnik i wtedy łapało 3 biegi..
mmarek02 Napisano 26 Marca 2017 Autor Napisano 26 Marca 2017 Bylem dzis na przejazdzce no i tak to wyglądało...łańcuch normalnie wskakiwał na największą zebatke ale musiałem cały czas trzymać dźwignie...jak ją puscilem to odrazu łańcuch spadał na srodkową zebatke. Takjakby coś nie mogło sie zaczepic...co moglo sie stać???
Root Admin Mieciu Napisano 26 Marca 2017 Root Admin Napisano 26 Marca 2017 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.