vanluke Napisano 25 Marca 2017 Napisano 25 Marca 2017 Jakie są wasze ulubione trasy szosowe w małopolsce? Jakie dł. tras wybieracie? Ja lubie jeździć w stronę wieliczki na południe
zoork1 Napisano 25 Marca 2017 Napisano 25 Marca 2017 Fajne tereny są również w okolicy miechowa lub rejon Ojcowa, stosunkowo mały ruch extra widoczki i ciekawe podjazdu.
Jaca911 Napisano 25 Marca 2017 Napisano 25 Marca 2017 Ponad stówę to Skała-Olkusz-Wolbrom-Miechów-Słomniki-dom Trochę ponad 50 Skała-Minogą-Iwanowice-Miechów-Michałowice-dom W drugiej trasie Miechów wdarł się przez pomyłkę. Na każde 10km przypada około 100 przewyższenia
de_Villars Napisano 25 Marca 2017 Napisano 25 Marca 2017 Na północ jeżdżę, jak chcę trochę podjazdów (np. Kraków-Zielonki-Iwanowice-Słomniki-Kocmyrzów lub podobne), dziś natomiast podjechałem Kraków-Skawina-Spytkowice-Liszki-Kraków i miało być płąsko, a tu niespodzianka - za Brzeźnicą podjazdy... W sumie koło Krakowa to raczej ciężko z typowo płaskimi trasami, może coś w kierunku Bochni by było (przez Brzegi, Kłaj) - zamierzam to w przyszłości sprawdzić
tessio Napisano 25 Marca 2017 Napisano 25 Marca 2017 Do Niepołomic i dalej dookoła Puszczy Niepołomickiej masz płasko jak stół.
de_Villars Napisano 25 Marca 2017 Napisano 25 Marca 2017 Do Niepołomic to wiem, bo tam jeździłem. Ale teraz nabieram ochoty na dłuższą trasę Na początek Bochnia może być ok, choć samo miasto to na górkach leży...
beskid Napisano 26 Marca 2017 Napisano 26 Marca 2017 Jak chcę w miarę płasko to jadę na Czernichów, Alwernia do autostrady. Te rejony mają dla mnie super klimat. A na podjazdy i to solidne to całe Pogórze Wielickie czyli od Mogilan przez Świątniki, Siepraw za Raciborsko. Większość tutaj upodobała sobie rejony Ojcowa. Ja mieszkam na południu Krk wiec bez sensu się tam pchać. W tym samym czasie jestem już w górach.
Jaca911 Napisano 26 Marca 2017 Napisano 26 Marca 2017 Jak mam 6km do ojcowa to gdzie mam jechać? Plus taki, że góra-dół-góra-dół
beskid Napisano 26 Marca 2017 Napisano 26 Marca 2017 Toż napisałem, że decyduje miejsce zamieszkania. Trudno by być tak blisko Ojcowa ładować się w rejon Świątnik.
Jaca911 Napisano 26 Marca 2017 Napisano 26 Marca 2017 Ale ostatnio byłem kilka razy służbowo samochodem w okolicach Niepołomic i tam jak na mazowszu - stół. I kilku triatlonowców tam widziałem, chyba fajny ten dla nich.
vanluke Napisano 30 Marca 2017 Autor Napisano 30 Marca 2017 Ja lubie góry, i mieszkam na południu KRK, nie przeszkadza mi to czasem wybrać się do Ojcowa. Nie lubie tam jeździć, ruch spory droga słaba. Zdecydowanie preferuje wszystkie trasy w kierunku Wieliczki (Gdów, Dobczyce, Kasina Wielka), Skawiny potem do Kalwari, czasem Myślenice i wracam sobie zakopianką . Do Niepołomic to nie jeźdżę, trasa jest nudna i potem przez Hute to już tragedia (zawsze jadę inną trasą niż wracam). Szukam teraz czegoś nowego, ale nie wszystko daleko. Może wrzucić rower do auta, wyskoczyć w Gródku i pojeździć po Małopolsce, tylko to raczej raz na jakiś czas...
beskid Napisano 31 Marca 2017 Napisano 31 Marca 2017 Kolega wyżej to zupełnie jak ja. Swego czasu zacząłem dość intensywnie kręcić z rejonu Budzowa koło Makowa. Samochodem podskoczyć to trochę ponad pól godz a możliwości jazdy gigantyczne jak idzie o tematykę podjazdową.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.