Grathon Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Witam, proszę o poradę co jeszcze mogę zrobić. Sztyca aluminiowa, rama karbon. Ostatnio wyciągana w listopadzie. Przesmarowana preparatem anty zapieczeniowym. Ale jeździłem po mokrym piachu, i podczas mycia ramy, zupełnie nie pomyślałem o wyciągnięciu sztycy, no i się zapiekła. Ruszanie na boki przez dźwignię nic nie daje. Aktualnie zalewam odrdzewiaczem. Nie chcę na siłę, aby nie połamać ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witboj Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Ale używasz odrdzewiacza ze zmrażaniem? Np Rost off Ice firmy Wurth? Bo to trzeba skurczyć to aluminium. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grathon Napisano 25 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Niestety, nie. U mnie w mieście nigdzie tego dostać nie mogłem. Leję zwykły do śrub. Muszę odwiedzić jeszcze jeden sklep motoryzacyjny, wczoraj mieli zamknięte. Zaraz tam jadę. Edit: Udało się. Nie mieli Wurtha. Kupiłem BOLL Rust Shock chłodzi do -40'C. Z poczatku bałem się po karbonie psikać, ale nawaliłem pełno, zostawiłem na 4 minuty. I poszło, ciężko. I pełno syfu wyleciało ze sztycy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoork1 Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Kiepska sprawa mój znajomy miał taki przypadek ze sztycą karbonową i jedynym sposobem aby ją wyjąć było przewiercenie sztycy wsadzenie poziomego pręta i jej wykręcenie. Sztyca oczywiście do wymiany ale nie dało rady ją niczym ruszyć była jakby sklejona z rowerem ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witboj Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Gratuluję sukcesu. Nie ma to jak zimny skurczybyk ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.