Skocz do zawartości

[serwis] Zapieczona sztyca w karbonie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

proszę o poradę co jeszcze mogę zrobić. Sztyca aluminiowa, rama karbon. Ostatnio wyciągana w listopadzie. Przesmarowana preparatem anty zapieczeniowym. Ale jeździłem po mokrym piachu, i podczas mycia ramy, zupełnie nie pomyślałem o wyciągnięciu sztycy, no i się zapiekła. Ruszanie na boki przez dźwignię nic nie daje. Aktualnie zalewam odrdzewiaczem. Nie chcę na siłę, aby nie połamać ramy. 

1c662e780cff15fdmed.jpg

Napisano

Niestety, nie. U mnie w mieście nigdzie tego dostać nie mogłem. Leję zwykły do śrub. Muszę odwiedzić jeszcze jeden sklep motoryzacyjny, wczoraj mieli zamknięte. Zaraz tam jadę.

Edit:

Udało się. Nie mieli Wurtha. Kupiłem BOLL Rust Shock chłodzi do -40'C. Z poczatku bałem się po karbonie psikać, ale nawaliłem pełno, zostawiłem na 4 minuty. I poszło, ciężko. I pełno syfu wyleciało ze sztycy.

70860896bc9b8abfmed.jpg

5766a703e023d3damed.jpg

Napisano

Kiepska sprawa :( mój znajomy miał taki przypadek ze sztycą karbonową i jedynym sposobem aby ją wyjąć było przewiercenie sztycy wsadzenie poziomego pręta i jej wykręcenie. Sztyca oczywiście do wymiany ale nie dało rady ją niczym ruszyć była jakby sklejona z rowerem ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...