wojtek.jj.7 Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Koleżanki i koledzy, pytanie. Mamy przednie koło pod szybkozamykacz, czyli 100mm. Amortyzator też pod 100mm. Dzisiaj z ciekawości zdjelem koło i zmierzylem szerokość osi. Wychodzi 101mm. Jak myślicie ten 1mm wpływa jakoś na pracę amortyzatora? W sensie rozgina golenie? Wysłane z mojego m2 note przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 25 Marca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 Dzisiaj z ciekawości zdjelem koło ????? Milimetr nie ma znaczenia, błąd pomiaru też może być. Czym mierzyłeś? Szybkozamykacz otwarty i zamknięty to też różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Marca 2017 Udostępnij Napisano 25 Marca 2017 No ale przecież oś opiera się o widełki od dołu i tam jest jeszcze trochę miejsca, więc jakie to ma znaczenie? No chyba że ja czegoś nie zrozumiałem Większy wpływ ma ustawienie konusów itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek.jj.7 Napisano 26 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 No więc tak, po zasymulowaniu wymiaru 101 i 100 stwierdzam że przy 100 chodzi bardziej płynnie. Konusy przeszlifowane, os ma wymiar idealnie 100 Wysłane z mojego m2 note przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi