Maateusz Napisano 24 Marca 2017 Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 Opadłem i niestety skrzywiła mi się klamka od hamulca... jest aluminiowa... więc pewnie nie mogę jej prostować - pytanie czy tą część można wymienić ? czy całość jest do wymiany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Marca 2017 Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 Shimano nie sprzedaje części zamiennych. Można by było szukać klamki na części, ale z tego co kojarzę to w Shimano klamki są nitowane do korpusu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 24 Marca 2017 Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 Musisz wymienić całą klamkę, samej dźwigni nie dostaniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maateusz Napisano 24 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 w takim razie....zobacze czy mozna samą dźwignię jakoś zdemontować i ew zarysykuje prostowanie... skoro i tak całość do wymiany..:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Marca 2017 Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 (edytowane) Zdemontuj, wsadź w imadło np pomiędzy dwa kawałki gumy i delikatnie wyprostuj ( w sensie nie ciągnij żeby wyprostować tylko niech dwie ścianki imadła sprasują klamkę), może nie pęknie. Edytowane 24 Marca 2017 przez skom25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maateusz Napisano 24 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 dokładnie tak zrobię. w sumie niczym nie ryzykuję więc warto spróbować. dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dran2 Napisano 24 Marca 2017 Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 (edytowane) To Alu. Ryzykujesz zmęczeniem materiału. To że teraz nie pęknie nie znaczy że nie pęknie n.p. na zjeździe po kamieniach albo przed ruchliwym skrzyżowaniem. Stówa za klamkę to mniej niż leczenie. Edytowane 24 Marca 2017 przez dran2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maateusz Napisano 24 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 (edytowane) szukałem klamki.... nie ma nic na chwile obecna... były jakis czas temu za 80 zł na allegro, ale na juz nic nie ma:/ jesli cos by bylo to tak, kupilbym Edytowane 24 Marca 2017 przez Maateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Marca 2017 Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 A właściwie to jak się wygięła ta klamka? W którą stronę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 24 Marca 2017 Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 Wykrzywiłem ostatnio klamkę w 765 i wyprostowałem na miejscu wyginając w przeciwną stronę, na moje oko nie była potrzebna duża siła i dość elastycznie wróciła na swoje miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maateusz Napisano 24 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 tak jak nie ma zakresu ruchu - na dół - bo zrobiłem przewrót w przód z rowerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolmark Napisano 26 Marca 2017 Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 Shimano nie sprzedaje części zamiennych. Można by było szukać klamki na części, ale z tego co kojarzę to w Shimano klamki są nitowane do korpusu.Bardzo się mylisz, wszystko jest rozbieralne, TYLKO TRZEBA ZACZĄĆ OD PRZECZYTANIA INSTRUKCJI. Oś da się bez wysiłku wypchnąć, trzeba tylko odszukać malutką śrubkę blokującą. Wysłane z mojego SM-T230 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Marca 2017 Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 No dobra, co nie zmienia faktu że i tak nie ma części zamiennych w sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 27 Marca 2017 Udostępnij Napisano 27 Marca 2017 (edytowane) Jedyne co możesz zrobić to kupić nową,nawet nowsze modele Edytowane 27 Marca 2017 przez llancer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi