wid3l3c Napisano 23 Marca 2017 Napisano 23 Marca 2017 Witajcie. Nie wiem czy prawidłowo oznaczyłem temat, ale potrzebuję konsultacji w postaci możliwości naprawy (kasacji) luzów poprzecznych (bo chodzi na boki ) w rowerze. Sezon się zbliża, stał 3 lata w piwnicy (już z defektem) ale nadwaga zmusza do rozpoczęcia umiarkowanej aktywności fizycznej. luzy są w tym miejscu Czy jest możliwość samodzielnej wymiany i dobrania tego elementu? Chcę wykluczyć konieczność korzystania z serwisu, bo szkoda mi wydawać na to kasę - wole zaopatrzyć się w niezbędne narzędzia w tej cenie. Do tej pory różne pierdoły jak regulacje, wymianę przerzutek, linek wykonywałem sam. Powiedzmy rozkręcę toto... i co dalej? Może jest to dla Was głupie pytanie, ale co zrobić W tych czasach rower zapewne nie jest zbyt wiele wart, ale można powiedzieć, że poza tym "detalem" z którym powiedzmy da się jeździć, jest doinwestowany. Nie będzie jeżdżony nigdzie w terenie, rower jest "ze mną" hoho już ze 20 lat, od małego go w sumie mam a teraz na karku 3 dyszki - czy nie zawracać sobie tym głowy i jeździć aż się nie rozleci? Dziękuję za sugestie.
gtb Napisano 23 Marca 2017 Napisano 23 Marca 2017 Ten luz jest na zawiasie zawieszenia (to jest jakiś marketowy full) a nie na suporcie. To czy da się go usunąć dowiesz się dopiero jak rozbierzesz - wielce prawdopodobne jest że gniazdo się już wyrobiło a wtedy raczej nic już z tym nie zrobisz.
dovectra Napisano 23 Marca 2017 Napisano 23 Marca 2017 możesz się posiłkować jakimiś blaszkami od piwa, podkładkami.... ale najpierw wyczyść porządnie
wid3l3c Napisano 23 Marca 2017 Autor Napisano 23 Marca 2017 Rozumiem, dziękuję bardzo za odpowiedzi. Zapomniałem podać model roweru - Kross Grand G300, chociaż pewnie wiele to nie zmienia Jak pogoda pozwoli postaram się w weekend wytaszczyć go z piwnicy, i zrobię mu "serwis" pod blokiem Ciekawa sugestia z tymi blaszkami. Napiszę jak już coś będę widział/wiedział, ewentualnie jak nie da się go złożyć z powrotem lub będzie większy problem podejmę "jedyną słuszną decyzję". Dzięki!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.