Maciarro Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Cześć, Przygotowuje się do zmiany profilu jazdy na wyprawowy. Posiadam rower Scott Aspect 950 2013. I zastanawiam się nad zmianą na trekkingowy/crossowy ze sztywnym widelcem. Znalazłem w odpowiadającym mi rozmiarze Scotta Sub 30 2009. I pytanie do osób z doswiadczeniem w wyprawach i różnych typach rowerów: Czy jest sens zmieniać rower z górala na crossa. Może po prostu aby zacząć turystykę rowerową najlepszy jest rower, który mamy w przysłowiowej piwnicy? Ewentualnie mile widziane są propozycje rowerów polecanych o rownowartosci mojego jednosladu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Zamontuj bagażnik kup sakwy jak Ci się nie spodoba to przynajmniej mała inwestycja. Albo https://www.forumrowerowe.org/topic/190408-bikepacking-podroze-na-rowerze/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciarro Napisano 23 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 Dzięki za opinię. Jeszcze takie pytanko, czy są jakieś znane i polecane ramy pod wyprawowy rower? Pomyślałem, że w ewentualnej przyszłości mogę kupić ramę i przełożyć części z górala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 23 Marca 2017 Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 Na górze po prawej masz takie okienko gdzie wpiszesz czego szukasz i potem czytasz Sorry ale są rowerzyści którzy kupują sprzęt wpierw analizując kombinując i dobierając najlepsiejszy znany i polecany a potem zazwyczaj niewiele jeżdżą. I są tacy co jeżdżą nabierają doświadczenia widzą czy im się podoba czy nie czy to ich bawi i potem dobierają jak ich stać coraz lepszy i lepiej dopasowany DO SIEBIE sprzęt. Turystyka rowerowa nie jedno ma imię. Możesz jeździć po szlakach górskich albo po szosach. Za każdym razem lepszy i bardziej polecany będzie inny rower. Zastanów sie czy czesz jeździć czy kupować rower. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciarro Napisano 23 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 Nie musisz mi wjeżdżać na psyche i od razu oceniać, tylko pytam o ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi