Maciarro Napisano 22 Marca 2017 Napisano 22 Marca 2017 Cześć, Przygotowuje się do zmiany profilu jazdy na wyprawowy. Posiadam rower Scott Aspect 950 2013. I zastanawiam się nad zmianą na trekkingowy/crossowy ze sztywnym widelcem. Znalazłem w odpowiadającym mi rozmiarze Scotta Sub 30 2009. I pytanie do osób z doswiadczeniem w wyprawach i różnych typach rowerów: Czy jest sens zmieniać rower z górala na crossa. Może po prostu aby zacząć turystykę rowerową najlepszy jest rower, który mamy w przysłowiowej piwnicy? Ewentualnie mile widziane są propozycje rowerów polecanych o rownowartosci mojego jednosladu.
KrisK Napisano 22 Marca 2017 Napisano 22 Marca 2017 Zamontuj bagażnik kup sakwy jak Ci się nie spodoba to przynajmniej mała inwestycja. Albo https://www.forumrowerowe.org/topic/190408-bikepacking-podroze-na-rowerze/
Maciarro Napisano 23 Marca 2017 Autor Napisano 23 Marca 2017 Dzięki za opinię. Jeszcze takie pytanko, czy są jakieś znane i polecane ramy pod wyprawowy rower? Pomyślałem, że w ewentualnej przyszłości mogę kupić ramę i przełożyć części z górala.
KrisK Napisano 23 Marca 2017 Napisano 23 Marca 2017 Na górze po prawej masz takie okienko gdzie wpiszesz czego szukasz i potem czytasz Sorry ale są rowerzyści którzy kupują sprzęt wpierw analizując kombinując i dobierając najlepsiejszy znany i polecany a potem zazwyczaj niewiele jeżdżą. I są tacy co jeżdżą nabierają doświadczenia widzą czy im się podoba czy nie czy to ich bawi i potem dobierają jak ich stać coraz lepszy i lepiej dopasowany DO SIEBIE sprzęt. Turystyka rowerowa nie jedno ma imię. Możesz jeździć po szlakach górskich albo po szosach. Za każdym razem lepszy i bardziej polecany będzie inny rower. Zastanów sie czy czesz jeździć czy kupować rower.
Maciarro Napisano 23 Marca 2017 Autor Napisano 23 Marca 2017 Nie musisz mi wjeżdżać na psyche i od razu oceniać, tylko pytam o ramy.
Rekomendowane odpowiedzi