Gość Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Hej, Szukam dobrego smaru do tulei ślizgowych ( SR Epixon). Chciałbym poznać Wasze opinie na temat poszczególnych smarów. Pogrzebałem trochę w internecie i znalazłem: - ConPanna ( Suntour) - RS Judy Butter - RSP Slick Kick - RST Grease Jest jeszcze kilka ale praktycznie niedostępnych w Polsce. Smar Park Tool PolyLube 1000 też ma w opisie że podobno nadaje się do tulei, cena dość atrakcyjna bo około 60 zł za 500 gram. Macie jakieś inne sprawdzone propozycje? Interesują mnie głównie smary typowo do amortyzatorów, może i są przepłacone 10 razy ale amor serwisuje się na tyle rzadko że jestem w stanie pozwolić sobie na nieco wygórowaną cenę smaru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SovaLTD Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Ja używam tego od ACTIVIA, robiłem już serwis kilka razy przód i tył, a smaru prawie że nie ubyło, zresztą używam go też wszędzie tam gdzie potrzebne jest smarowidło http://activia.sgl.pl/cena/oleje-i-smary/smary/do-amortyzatorow_profesjonalny-smar-do-amortyzatorow-suntour/1045 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzeslaw Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Do serwisu swojej Reby używam Sram butter. Wszystko śmiga jak trzeba a i cena jest akceptowalna, za opakowanie 29ml (starcza na długo) zapłaciłem 40zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Marca 2017 Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 A używał ktoś Slick Kick? Cena wydaje się dość atrakcyjna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fonika Napisano 23 Marca 2017 Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 Za sram butter nie ma sensu przepłacać bo to to samo co tańszy slickoleum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Marca 2017 Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 A jest gdzieś w Polsce dostępny Slickoleum? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzeslaw Napisano 23 Marca 2017 Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 http://rowerowy.com/sklep/narzedzia-serwis/serwis-amortyzatorow/oleje-smary/prod/slikoleum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Marca 2017 Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 Dzięki, nie wiem jakim cudem przeoczyłem ten sklep Za sram butter nie ma sensu przepłacać bo to to samo co tańszy slickoleum. No dobra, tylko Judy Butter jest zielony a Slickoleum "kremowy", na pewno miałaś na myśli te dwa produkty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fonika Napisano 23 Marca 2017 Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 Tak jak napisałam - sram butter, nie judy butter . Sram Butter to nowszy smar Rock Shox'a, który stosują dopiero od 2-3 sezonów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Marca 2017 Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 Ok, tak właśnie coś mi świtało że kiedyś widziałem temat gdzie ludzie wrzucali fotki że kiedyś smar od RS był zielony a potem kremowy Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.