Malinowy Napisano 21 Marca 2017 Napisano 21 Marca 2017 Powiedzcie mi czy przerzutka przednia shimano xt fd-m780 top swing obsłuży blaty 44-32-22? Właściwie to chodzi o ten największy. Czy muszę kupić np. fd-m760?
Tatanka Napisano 21 Marca 2017 Napisano 21 Marca 2017 Nie liczyłbym na poprawne działanie przerzutki dla której przewidziano największy blat 42T z blatem 44T
Malinowy Napisano 21 Marca 2017 Autor Napisano 21 Marca 2017 Dlatego rozważam czy te opinie to tylko zasłyszana teoria czy raczej sprawdzone w praktyce. Nie chcę wpakować kasy w coś, co nie będzie mi działało. Ogólnie problem jest taki:Mam przerzutkę przednią xt down swing m760, jednakże linka, która dochodzi do niej jest pod sporym kątem. Niestety prowadnica linki zamocowana na ramie nie jest ustawiona symetrycznie (pionowo), a ucieka bardziej w stronę lewą - dolny koniec. Przez co linka trze o prowadnicę zużywając ją, a jednocześnie sama się uszkadza. Jak temu ewentualnie zaradzić, da się jakoś?
Mod Team mrmorty Napisano 21 Marca 2017 Mod Team Napisano 21 Marca 2017 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.