dkasperski Napisano 21 Marca 2017 Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Witam, stoję przed zakupem mojego pierwszego 29er, na który chciałbym przeznaczyć około 3000zł. Jako, że im-motion we Wrocławiu cieszy się dobrą opinią pojechałem tam i pan zaproponował Specialized Rockhopper Comp 29 w cenie 3399zł, tak, jak na stronie producenta. Wstępnie wymierzyłem się na rozmiar L i chciałbym teraz zapytać Was co sądzicie o tym sprzęcie. Głównie chciałbym uzyskać jak najlepszy stosunek cena/jakość, gdyż na co dzień z rowerami nie mam wiele wspólnego, a chciałbym zacząć regularnie jeżdzić, więc te prawie 3.5tys zł chciałbym wykorzystać jak najlepiej. Moją uwagę zwrócił amortyzator, gdyż wszyscy polecają tu RockShox, natomiast w ww. rowerze jest Suntour XCR-Air i moje pytanie - czy warto w ogóle pakować się w coś innego niż RockShox? Sprzedawca mówił, że jeśli chodzi o Specialized to RockShox znajdziemy w rowerach Spacialized powyżej 7tys zł (?.. wspominał o RockShox Reba). Za wszelkie rady wielkie dzięki. https://www.specialized.com/pl/pl/bikes/mountain/rockhopper-comp-29/115498 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike78 Napisano 21 Marca 2017 Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 za 3400 pomieszanie deore ze sramem i jakas kasetę sunrace? bez jaj.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 21 Marca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Spec jaki jest - każdy widzi ( lub prawie każdy ). W tej cenie można kupić nieco lepszy sprzęt - np. u Kross'a ( modele 2016 ) lub u Rometa ( zeszłoroczne i tegoroczne modele ), więc jak ktoś nie ma alergii na te nazwy, to może wejść w posiadanie nieco lepszego sprzętu niż Spec. Jeśli ceny się nie zmieniły, to rower z Rebą jest do kupienia poniżej 7 k ( proponowano mi Epic Hardtail z 15 % rabatem, czyli poniżej 6 k ), więc sprzedawca nie był z Tobą szczery, albo jeszcze bardziej chciał wywyższyć prestiż marki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dkasperski Napisano 21 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Dzięki, moglibyście zatem polecić coś z innej marki w tej cenie? Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erty0203 Napisano 21 Marca 2017 Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Podepnę się sam szukam w podobnej kwocie, do ok 3k, wzrost 183. Rower do jazdy po lasach, bezdrożach. Znalazłem sobie takie modele:- SILVERBACK SOLA 4 - ROMET MUSTANG 1.0 29" -inne propozycje, na ciekawe używki to też jestem otwarty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dkasperski Napisano 21 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Czy lepszym wyborem byłby Unibike Flite 29 w cenie 3.5k? Naginam budżet, ale jeśli warto byłoby dopłacić to te max. 500zł jestem w stanie. http://www.im-motion.pl/pl/product/3455/Flite_29 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HJK Napisano 22 Marca 2017 Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 Flite wypada bardzo dobrze, jest równo skonfigurowany. Dobry rower o dość rekreacyjnej geometrii, choć ja startowałem nim również w maratonach które pokonał bez zarzutów. Od ceny oficjalnej myślę że możesz odjąć te 10%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gondorix Napisano 24 Marca 2017 Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 Jesli dobrze poszukasz w necie to na pewno znajdziesz Unibike Flite za cene okolo 3000zl. Tylko pasuje rower przymierzyc w sklepie stacjonarnym by nie kupowac kota w worku. Ja kupilem ponizej 3000zl. Cube Attention 2017. Mierzylem w sklepie stacjonarnym gdzie dawali znizke 3%. Poszukalem w necie i dali prawie 20% znizki. Szukaj, dzwon, negocjuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi