Grzeniu Napisano 20 Marca 2017 Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 Witam, w sumie nei chciałem zaśmiecać tym tematem,ale sprawa mnei irytuje i postanowiłem zaciągnąć języka. Posiadam wyżej wymienioną przejściówkę, kilkanaście dni temu zakupiłem nawet drugą, myśląc, że ze starą coś jest nie tak. Otóż po zakręcenieu czy to jednej,czy to drugiej przejściówki na wentylu, w zasadzie niemożliwym jest napompowanie koła kompresorem. Powietrze ucieka, jakby w najmniejszym stopniu trafiało do wentyla. Pomogło dopiero stworzenie warstwy z taśmy izolujacej na przejściówce, ale to chyba tak nie powinno być?Przejściówkę normalnie nakręcam,wentyl wcześniej "otwieram". Dzięki za wszelkie sugestie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mageek Napisano 20 Marca 2017 Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 czy w przejściówce jest uszczelnienie ? - powinno być.Ja w jednej przejściówce zgubiłem ten gumowy oring - i było jak u Ciebie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzeniu Napisano 20 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 W starej przejściówce uszczelki oryginalnie nie było, w nowej jest, ale powietrze ucieka tak samo. Nie wiem czy coś źle robię,czy to może kwestia końcówki w pistolecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 20 Marca 2017 Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 Powinien mieć adapter uszczelkę po tej stronie gdzie nakręcasz na zawór. I przy minimalnej nieszczelności jednak powinno z kompresora spokojnie pompować koło, chyba że zawór masz walnięty i dlatego wszystko ucieka "bokiem" lub nie odkręciłeś go? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzeniu Napisano 21 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 I ma tą uszczelkę w tym miejscu. Zawór na pewno otwieram.Przynajmniej widzę, że raczej to problem u mnie, bo z Waszych wypowiedzi wynika,że pompujecie na przejściówce bez żadnych dodatków.Będę musiał jeszcze popróbować, albo wrócę do taśmy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 21 Marca 2017 Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Na 2-gim kole masz identycznie? Zrób zdjęcie jak to wygląda przed nakręceniem adaptera(odkręcona główka zaworu) i po nakręceniu adaptera. I końcówkę pistoletu też zrób jak możesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marpok Napisano 21 Marca 2017 Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 To raczej chyba coś z końcówką w pistolecie. Mam przejściówkę tą bez żadnej uszczelki i bez problemu pompuję kompresorem, fakt ze po napompowaniu zanim odepne pistolet powietrze ucieka, widocznie ciśnienie jak wcisnie wentyl to on później nie odbija. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mumineek83 Napisano 21 Marca 2017 Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Witam Ja mam w przejściówce od strony wentyla oring uszczelniający. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzeniu Napisano 21 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Mam tę samą przejściówkę. Dopiero koło piątku będę mógł coś pokombinować, bo kompresor mam u babci, samemu mieszkając w bloku. Skoro przejśćiówka powinna działać, to pozostaje kwestia wentyla lub końcówki pistoletu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzeniu Napisano 26 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 Bawiłem się z tym i cały czas to samo..i na jednym kole i na drugim, raczej marna szansa,by obydwa wentyle były zrąbane, tym bardziej,że pompka nożna z wejściem na Prestę pompuje normalnie.Kwestia rozmiaru końcówki pistoletu do pompowania? Widziałem w internecie,że są różne rozmiary,nawet nie wiedziałem.Pistolet to taki klasyk z manometrem, identyczny z popularnym Yato. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 26 Marca 2017 Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 Kupiłem taki adapter, też z oringiem a i tak to nic nie dawało. Skończyło się na kupnie pompki z końcówką presty, więc to nie jest tylko twój problem. Z tego co słyszałem inni ludzie też mają takie problemy, podejrzewam że to po prostu wynik słabej jakości tego adaptera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzeniu Napisano 26 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 To już drugi adapter..w takim razie już nie wiem jaki powinien być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marpok Napisano 26 Marca 2017 Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 Bawiłem się z tym i cały czas to samo Cos chyba zle robisz, moze za malo wkrecasz ten adapter albo za plytko wciskasz pistolet od kompresora? Dziwi mnie to, bo tak jak pisalem wczesniej mam ten adapter bez zadnego uszczelnienia, a ostatnio robilem sobie tubelesy i kolo pompowalem w 3 moze 4 sekundy. Ps. Zakladam, ze kompresor sprawny??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziubek Napisano 26 Marca 2017 Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 Odkręcasz wentyl na max, nakładasz/wkręcasz adapter na full, podczepiasz kompresor i pompujesz. Nie ma znaczenia czy jest uszczelka czy nie, mam dwa różne adaptery i zero problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 26 Marca 2017 Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 Problem jest z pistoletem, a nie adapterem. Niestety. Obadałem już temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzeniu Napisano 26 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 Czyli końcówka nieodpowiednia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 26 Marca 2017 Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 Większość końcówek do kompresora ma tylko uszczelkę z twardej gumy, u samej podstawy. To za mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 26 Marca 2017 Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 Od wielu lat pompuje rower przez adapter, mam już chyba 3-ci i nigdy nie miałem problemu z końcówka kompresora, czy to robię pompką mała rowerową, duża podłogową, czy kompresor na 1-szej lepszej stacji, zawsze działa bez najmniejszego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.