Skocz do zawartości

[zdjęcia] Wasze najlepsze strzały.

elkaziorro

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mamy na forum tematy, w których można umieszczać zdjęcia, gdzie tematem przewodnim jest rower. Myślę jednak, że są na forum osoby, które pstrykają dla przyjemności fotki, które nie koniecznie związane są z ogólnie pojętą cyklozą. W tym temacie każdy może umieścić swoje zdjęcia, które uważa za dobre, ciekawe, warte pokazania. :)

Zachęcam do dzielenia się swoimi pracami. :)

DSC_0253b.jpg

Napisano

Limitu jakiegoś specjalnego nie ma, ale trzeba też podejść do sprawy z rozsądkiem. Myślę, że 2-3 zdjęcia w jednym wpisie byłoby ok. Oczywiście zdrowa krytyka również mile widziana. :)

Napisano

Wrzucę takie 3 fotki, oczywiście to zwykłe hobbystyczne wypociny przy choćby Twoich zdjęciach ale z tego co udało mi się zrobić wydaja mi się jednymi z ciekawszych :P mam swój klimat i rozumiem też że nie do każdego to trafia ;)

1.jpg

1.jpg

1.jpg

Napisano

oczywiście to zwykłe hobbystyczne wypociny

Ja też zdjęcia robię wyłącznie hobbystycznie i ten temat jest właśnie dla takich, jak my. :)

A co do Twoich zdjęć - dwa pierwsze mają mroczny klimat, a szczególnie to drugie. Postać z prawej, na ławeczce, wygląda jak jakiś duch, który przysiadł z boku i czeka na kobietę, której buty widać po lewej. Ona pewnie czeka w kolejce do lekarza i na jej nieszczęście, diagnoza nie będzie dla niej pomyślna... ;)

Trzecie zdjęcie inaczej bym wykadrował i silnik na pierwszym planie próbowałbym zmieścić w całości. 

Napisano

1 zdjęcie zrobiłem na wakacjach na mazurach w Twierdzy Boyen. Drugie cyknąłem z janka jak siedziałem zaiście przeziębiony w przychodni na osiedlu ale widok był wart sfotografowania bo przyszło mi do głowy właśnie to co widać na zdjęciu. a trzecie robiłem w pracy gdzie ogólnie zdjęć robić nie można i nie miałem czasu i możliwości przymierzyć się do lepszego kadru ;) 

Napisano

trzecie robiłem w pracy gdzie ogólnie zdjęć robić nie można i nie miałem czasu i możliwości przymierzyć się do lepszego kadru

Rozumiem problem, dlatego ja preferuję zdjęcia w terenie, gdzie nikt niczego nie zabrania. ;)

Wrzucę jeszcze dwa swoje i poczekam, aż więcej chętnych pochwali się swoimi pracami. :)

DSC05220b.jpg

DSC05129m.jpg

Napisano

Zaznaczam: totalny amator ze mnie

No i bardzo dobrze, bo to właśnie temat dla totalnych amatorów. ;)

Zdjęcia kojarzę z insta. Któreś z nich jest z Panasonica? Bo o ile dobrze pamiętam, to na taki sprzęt się przesiadłeś. :) 

Napisano

Dobrze kojarzysz  :thumbsup:  Środkowe było robione Panasonic'iem, z tym że z kitowym obiektywem. Zaopatrzyłem się w kilka manualnych szkiełek, zabawa przednia. Później przejrzę kolekcję i wrzucę coś ciekawszego.

Napisano

Środkowe było robione Panasonic'iem

Tak właśnie myślałem, praktycznie brak szumów w porównaniu z pozostałymi dwoma, no i kolory zupełnie inne. :)

Później przejrzę kolekcję i wrzucę coś ciekawszego.

Wrzucaj wrzucaj, jestem ciekawy. :) 

Napisano

W przyszłości plan kupić jakiś aparacik więc może coś się tu wrzuci. Póki co zostaje mi obserwowanie tematu bo wierzę że będzie ciekawie. Pozdrawiam :thumbsup:

Napisano

Chciałbym bardzo dołaczyć do tego grona, ale ze mnie to totalny amator ale miłosnik fotografi... niestety mój aparat jest w częściach i obecnie został mi tylko telefon... lubię focić swoje wyprawy rowerowe, a zwłaszcza naturę i zachody słońca... cóż wrzucam taką małą próbkę z archiwum.

13335979_1131039883584166_25626517955936

13592180_1152465544774933_9218927819171816807769_1399778100043675_31880687745435

Napisano

No i temat powoli się rozkręca, fajnie. :)

@siemalysy - fajne fotki, pierwsze to jak pocztówka wygląda. ;)

@wojtasin - drugie i trzecie to patrzenie takie, jak lubię - spokój w kadrze, ociera się nawet o minimalizm (to z osłem) no i jest sztafaż, czyli mimo wszystko coś się w kadrze dzieje. :)

Portret to nie moja bajka, choć parę zdarzyło mi się popełnić. Ot, choćby taki ;)

DSC01516m.jpg

Napisano

@yakuza Pierwsze i trzecie to idealne fotki na puzzle, tak mi się kojarzą :)

@joesatch dokładnie, to silniki z jednej z basztówek w gliwicach, pzdr :)

1.jpg

1.jpg

1.jpg

kolejne mniej badziewne niż inne bo że lepsze to napisać nie mogę ;)

Napisano

Nie jest to zdecydowanie fotografia artystyczna, bardziej kwestia znalezienia się w odpowiednim miejscu, z dobrym światłem i aparatem pod ręką. Może kogoś taka tematyka interesuje. 

33546852425_92b03ea092_b.jpg

32901540870_57145a1e92_b.jpg

32226721070_c8a86c1ab7_b.jpg

25859512710_38cf222f50_b.jpg

25837989042_f8b7df14ea_b.jpg

32305581116_873d2ccee5_b.jpg

28873769170_ea34f26c95_b.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...