elkaziorro Napisano 20 Marca 2017 Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 Mamy na forum tematy, w których można umieszczać zdjęcia, gdzie tematem przewodnim jest rower. Myślę jednak, że są na forum osoby, które pstrykają dla przyjemności fotki, które nie koniecznie związane są z ogólnie pojętą cyklozą. W tym temacie każdy może umieścić swoje zdjęcia, które uważa za dobre, ciekawe, warte pokazania. Zachęcam do dzielenia się swoimi pracami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiojedzie Napisano 20 Marca 2017 Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 Ktoś w końcu założył taki temat ja nie chciałem się pchać pierwszy z moja amatorszczyzną jest jakiś limit wrzucanych zdjęć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 20 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 Limitu jakiegoś specjalnego nie ma, ale trzeba też podejść do sprawy z rozsądkiem. Myślę, że 2-3 zdjęcia w jednym wpisie byłoby ok. Oczywiście zdrowa krytyka również mile widziana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiojedzie Napisano 20 Marca 2017 Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 Wrzucę takie 3 fotki, oczywiście to zwykłe hobbystyczne wypociny przy choćby Twoich zdjęciach ale z tego co udało mi się zrobić wydaja mi się jednymi z ciekawszych mam swój klimat i rozumiem też że nie do każdego to trafia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 20 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 oczywiście to zwykłe hobbystyczne wypociny Ja też zdjęcia robię wyłącznie hobbystycznie i ten temat jest właśnie dla takich, jak my. A co do Twoich zdjęć - dwa pierwsze mają mroczny klimat, a szczególnie to drugie. Postać z prawej, na ławeczce, wygląda jak jakiś duch, który przysiadł z boku i czeka na kobietę, której buty widać po lewej. Ona pewnie czeka w kolejce do lekarza i na jej nieszczęście, diagnoza nie będzie dla niej pomyślna... Trzecie zdjęcie inaczej bym wykadrował i silnik na pierwszym planie próbowałbym zmieścić w całości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiojedzie Napisano 20 Marca 2017 Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 1 zdjęcie zrobiłem na wakacjach na mazurach w Twierdzy Boyen. Drugie cyknąłem z janka jak siedziałem zaiście przeziębiony w przychodni na osiedlu ale widok był wart sfotografowania bo przyszło mi do głowy właśnie to co widać na zdjęciu. a trzecie robiłem w pracy gdzie ogólnie zdjęć robić nie można i nie miałem czasu i możliwości przymierzyć się do lepszego kadru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 20 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 trzecie robiłem w pracy gdzie ogólnie zdjęć robić nie można i nie miałem czasu i możliwości przymierzyć się do lepszego kadru Rozumiem problem, dlatego ja preferuję zdjęcia w terenie, gdzie nikt niczego nie zabrania. Wrzucę jeszcze dwa swoje i poczekam, aż więcej chętnych pochwali się swoimi pracami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiojedzie Napisano 20 Marca 2017 Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 Ehh.. brak słów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yakuza79 Napisano 21 Marca 2017 Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 To i ja się podzielę nierowerowymi. Zaznaczam: totalny amator ze mnie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 21 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Zaznaczam: totalny amator ze mnie No i bardzo dobrze, bo to właśnie temat dla totalnych amatorów. Zdjęcia kojarzę z insta. Któreś z nich jest z Panasonica? Bo o ile dobrze pamiętam, to na taki sprzęt się przesiadłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yakuza79 Napisano 21 Marca 2017 Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Dobrze kojarzysz Środkowe było robione Panasonic'iem, z tym że z kitowym obiektywem. Zaopatrzyłem się w kilka manualnych szkiełek, zabawa przednia. Później przejrzę kolekcję i wrzucę coś ciekawszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 21 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Środkowe było robione Panasonic'iem Tak właśnie myślałem, praktycznie brak szumów w porównaniu z pozostałymi dwoma, no i kolory zupełnie inne. Później przejrzę kolekcję i wrzucę coś ciekawszego. Wrzucaj wrzucaj, jestem ciekawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipla Napisano 21 Marca 2017 Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 W przyszłości plan kupić jakiś aparacik więc może coś się tu wrzuci. Póki co zostaje mi obserwowanie tematu bo wierzę że będzie ciekawie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siemalysy Napisano 21 Marca 2017 Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Siema. Też coś tam wrzucę, a co :-D Na rowerze jeszcze nie jeżdżę, a zdjęcia to moje drugie hobby :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 21 Marca 2017 Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Chciałbym bardzo dołaczyć do tego grona, ale ze mnie to totalny amator ale miłosnik fotografi... niestety mój aparat jest w częściach i obecnie został mi tylko telefon... lubię focić swoje wyprawy rowerowe, a zwłaszcza naturę i zachody słońca... cóż wrzucam taką małą próbkę z archiwum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtasin Napisano 21 Marca 2017 Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Będzie głównie z wyjazdów rowerowych, ale postaram się pominąć te, które były w innych wątkach IMGP1404-2 by syn_szklarza, on Flickr DSCF2829 by syn_szklarza, on Flickr DSCF2156 by syn_szklarza, on Flickr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joesatch Napisano 21 Marca 2017 Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 @misiojedzie Ciekawy kadr silników maszyn wyciągowych skipowych Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 21 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 No i temat powoli się rozkręca, fajnie. @siemalysy - fajne fotki, pierwsze to jak pocztówka wygląda. @wojtasin - drugie i trzecie to patrzenie takie, jak lubię - spokój w kadrze, ociera się nawet o minimalizm (to z osłem) no i jest sztafaż, czyli mimo wszystko coś się w kadrze dzieje. Portret to nie moja bajka, choć parę zdarzyło mi się popełnić. Ot, choćby taki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yakuza79 Napisano 21 Marca 2017 Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Alicante wieczorową porą Szczyty North Pennines z okna auta Budynek nad rzeką Wear w Durham Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiojedzie Napisano 21 Marca 2017 Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 @yakuza Pierwsze i trzecie to idealne fotki na puzzle, tak mi się kojarzą @joesatch dokładnie, to silniki z jednej z basztówek w gliwicach, pzdr kolejne mniej badziewne niż inne bo że lepsze to napisać nie mogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
semow Napisano 21 Marca 2017 Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Nie jest to zdecydowanie fotografia artystyczna, bardziej kwestia znalezienia się w odpowiednim miejscu, z dobrym światłem i aparatem pod ręką. Może kogoś taka tematyka interesuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 21 Marca 2017 Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Ze mnie d00pa nie fotograf. Walę prawie zawsze z biodra moim zapyziałym G10 :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiojedzie Napisano 21 Marca 2017 Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Zaiście, byłeś w Świebodzinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 21 Marca 2017 Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 No właśnie miałem napisać że nadrabiam miejscówkami :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 22 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 No właśnie miałem napisać że nadrabiam miejscówkami Nigdy w Świebodzinie nie byłem, ale widzę, że warto. To ode mnie może warszawska Górka Szczęśliwicka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.