lukasz4410 Napisano 18 Marca 2017 Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 Witajcie.Chciałbym zasięgnąć opinii na temat tego typu mocowania roweru na ścianie: http://allegro.pl/i6644519932.html Mianowicie zastanawia mnie, czy rower (a w zasadzie korba) nie zepsuje się od ciągłego nadwyrężania w ten sposób? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 18 Marca 2017 Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 Jak ktoś zajrzy to mam pytanie dodatkowe, czy z pedałami spd to też działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 18 Marca 2017 Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 Jadąc na rowerze obciążasz korbę i pedały dużo mocniej niż wieszając na nich cześć ciężaru roweru - tak więc nie ma najmniejszych powodów do obaw. Co do działania z pedałami SPD to przydałoby się wiedzieć jaki rozstaw mają te haczyki w części chwytowej, bo takie pedały są sporo węższe od zwykłych i mogłyby siedzieć nierówno. Kupiłem taki uchwyt od BITULa i tam haki są zbyt szeroko akurat. Do tego ta łapa do SPD mogłaby być trochę krótsza co zbliżyłoby rower do ściany. Ja miałem tę możliwość i ostatecznie dorobiłem sobie w pracy z blachy łapę do pedałów M520 na wymiar - 10 cm długości i rozstaw 23 mm pasuje idealnie i przyciąga rower do samej ściany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 18 Marca 2017 Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 Pozostaje jeszcze kwestia jaka masz dlugosc kierownicy. Bo dla jednych dlugosc 10 moze byc za mala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 18 Marca 2017 Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 72 cm, a jeszcze parę cm jej do ściany brakuje. Rower jest pod kątem, a kierownica wysoko (i tak poniżej siodła), więc nie martwiłem się o to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 18 Marca 2017 Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 ja mam 700 takze powinno byc ok. Raczej sam będę sobie robił takie coś , w tej cenie kupwac, przerabiac i malować się nie opłaca. Lepiej samemu odrazu zrobić. PS. Gratuluje równych 4000 postów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 18 Marca 2017 Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 Wow rzeczywiście:D Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 18 Marca 2017 Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 Można wieszać rowery nawet z kierą 800 :] Od lat tak przechowuje rowery i nie ma różnicy czy kobra alu czy karbon. Nic złego się nie dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.