Skocz do zawartości

[Błotniki] Małe i estetyczne do MTB

gruby33

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Szukam jakiś małych, trwałych i fajnie wyglądających błotników (nie jakieś wielkie płetwy) do MTB. Ogólnie podobają mi się typu Kellys Impact Hill. Nie wiem tylko jak z mocowanie na przednim amortyzatorze gdyż posiadam takiego typu (nie wiem jaką nazwę te mocowanie posiada gdyż szukałem długo i wszystkie strony milczą na temat typów mocowań):

https://contents.mediadecathlon.com/p1108709/rower-gorski-mtb-rockrider-520-275.jpg

• Mod Team
Napisano

Kłaniam,

Tego typu błotnik to jest generalnie poprawiacz nastroju a nie błotnik. Cos tam niby wyłapie, ale jak ma być efektywny to nie da się tu niczego wymodzić.

Ten Kelly to kolejny mniej lub bardziej zmodyfikowany klon popularnego Ass Saver'a

Mocujesz to-to za pomoca rzepów:

blotniki-race-fender-5.jpg

lub trytytek:

sks-flap-guard-sarvedo-elore-es-hatra.jp

Stąd tam pełno dziurek, aby jak najlepiej zainstalować to w koronie/podkowie i goleniach widelca...

5106677cd3a76b3ae3019a7ccc18ce14.jpg

Szacunek...

I.

Napisano

Dzięki za odpowiedzi. Właśnie nie bardzo pasują mi błotniki montowane od razu pod siodełko.

Co to pytania o montaż przedniego Ti zastanawiałem się czy nie będzie kolidowało nic bo jak widać u ciebie ma amortyzatorze ta metalowa podkowa do której przypięty jest błotnik jest z przodu amortyzatora, a u mnie ta podkowa jest umocowania z drugiej strony czyli z tyłu amortyzatora.

• Mod Team
Napisano

Szukam jakiś małych, trwałych i fajnie wyglądających błotników

Co do trwałych i fajnych to ok.

Małe czy skuteczne, bo jako ozdoba to zbędny balast.

• 5 tygodni później...
Napisano

Ja miałem takie :

https://pl.aliexpress.com/item/2pcs-lot-FOURIERS-Bicycle-Fender-Road-MTB-Mountain-Bike-Mudguard-Under-Saddle-Dry-Smart-Rear-Mudguards/32754468908.html?spm=2114.13010608.0.0.VmM3rt

Wyrwane za  mniej niż 5 dolców.

Przód tak jak na zdjęciach wyżej. Natomiast tył można było  blisko tylnego koło  zastosować :).Natomiast czy to coś chroni bardziej jako placebo ;).U mnie najlepszą ochroną pleców był plecak rowerowy na nich ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...