Skocz do zawartości

przerzutka przód shimano m770

Maateusz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kupiłem używany rower - Cube GTC Reaction na karbonowej ramie.

Mam problem z przerzutką przód - nie potrafiłem jej wyregulować, wymieniłem linki pancerze manetki - nowe xt i nic...

jak włączałem 2 bieg to przesuwal sie wozek przerzutki, łańcuch ocierał, ale nie zmianiał....po wrzuceniu na 3 bieg wskooczyło na drugą zębatkę i łańcuch dalej ocierał na wózek - tak jakby nazwać ten bieg to tak 2 i 1/3 -- nic nie dało się z tym zrobić....

w końcu zrobiłem jej test, zluzowałem ją z linki i ręcznie postanowiłem spowodować aby zmieniła na 3 koronkę w korbie....i tu się mocno zdziwiłem bo nawet przy odkręceniu śrubki h nasięgu wózka nie starcza na taki wychył aby zmienić na 3 bieg...

korba shimano xt 3 koronki mocowanie press fit

nie mam innej przerzutki aby sprawdzić, muszę kupić, ale nie chcę w ciemno kupować....

teoretycznie przecież wychył wózka to nie może się zepsuć ... a tu jak na maksa jest wychylony to zwyczajnie dalej to jest mało...

przerzutka w opisach w necie jest dedykowana 3x9 i 3x10 więc wszystko ok to tym bardziej nie wiem gdzie szukać problemu...

Napisano

Jaką masz różnicę zębów między średnią a największą koronką?

Podaj całe numery z przerzutki , korby, tylnej przerzutki, łańcucha i zębatki

Jeżlei nie daje się wyregulować to albo coś jest niekompatybilne albo popsute (zakładam, że umiesz regulować)

Napisano
Jaką masz różnicę zębów między średnią a największą koronką?

Sądzisz, że wodzik haczy o średnią bo jakiś miszcz dał 42z zamiast 44? Niewykluczone. 

Zastanawia mnie jednak czy to aby na pewno jest przerzutka od 3rz?

Sprawdził bym też poprawność zamontowania korby, czy czasem ktoś nie dał trzech podkładek po prawej stronie suportu przesuwając w ten sposób korbę w prawo.

Jakieś fotki byte

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...