Ciemny5757 Napisano 16 Marca 2017 Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Witam, Posiadam hamulce AVID bb5 przyszła pora na wymianę klocków hamulcowych jest spory wybór jakie polecacie? Czym się różnią: -Metaliczne -Półmetaliczne -Spiekane -Organiczne -Żywiczne Jakie różnice mają te rodzaje klocków i na co wpływaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 16 Marca 2017 Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 -Organiczne -Żywiczne To to samo. -Metaliczne Głośne , dość mocne , szybko jedzą tarcze , dobre w błocie. -Półmetaliczne Kompromis - metal / organiki -Spiekane Najmocniejsze , hamują w pełni dopiero po rozgrzaniu , głośne , spoko w błocie. Była o tym masa tematów , wystarczy poszukać W regulaminie chyba też był zapis u szukaniu przed pisaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciemny5757 Napisano 16 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 to jakie zalety a wady maja organiczne? będę jeździć 80% asfalt 20 szutry błoto Wiec jakie sa najlepszym wyborem dla mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 16 Marca 2017 Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Spiekane to metaliczne... Organiczne olej, pół-metaliczne lub metaliczne, metaliczne najdłużej wytrzymają, ale jak są zimne nie mają pełnej mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciemny5757 Napisano 16 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 a jakie są różnice miedzy pół-metaliczne lub metaliczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 16 Marca 2017 Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 No wyżej Ci napisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciemny5757 Napisano 16 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 a metaliczne nie zużyją bardziej tarczy od pol metalicznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 16 Marca 2017 Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Trochę tak, ale bez przesady, jak nie masz tarcz za 20zł/szt, tylko jakieś lepsze to nie ma co się tym przejmować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciemny5757 Napisano 16 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 (edytowane) dobra dzięki A jakich marek unikać? Jakie są dobre marki? Edytowane 16 Marca 2017 przez Ciemny5757 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 17 Marca 2017 Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 Nie szukaj najtańszych rozwiązań. Z niezłych zamienników polecam Accenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 17 Marca 2017 Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 A2Z podobno dobre , ja kupiłem jagwire i nie polecam - ta sama siła co oryginalne a docierają się dłużej bo podobno pół metal. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciemny5757 Napisano 17 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 (edytowane) Dzięki wszystkim za odpowiedzi Edytowane 17 Marca 2017 przez Ciemny5757 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 18 Marca 2017 Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 ja kupiłem jagwire i nie polecam - ta sama siła co oryginalne a docierają się dłużej bo podobno pół metal. u mnie jagwire + tarcze hayesa to petarda ;-)))) Często tak jest że różne klocki różnie się dogadują z tarczami ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 18 Marca 2017 Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 Akurat ja mam rt76 i jest jak jest Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi