Skocz do zawartości

[szosa] Cube peloton

furgon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Chyba dopadł mnie kryzys wieku średniego, bo po 40 postanowiłem pojeździć na rowerze szosowym .Po śledzeniu allegro nie wytrzymałem i wcisnąłem kup teraz http://allegro.pl/show_item.php?item=6751384020  W sumie to już musztarda po obiedzie bo rower kupiony, ale chciałem Was poprosić o ulokowanie w czasie roweru z linku. Ile to może mieć lat? Zaczynam mieć wątpliwości, czy mnie nie poniosło :) 

Napisano

105 na 9 rzędach robiono od 1999 roku. No chyba że ktoś przełożył osprzęt. Zresztą coś jest namieszane - kaseta jest na 8 rzędów , klamki na 9 - pewnie koła od innego modelu podmienił gdzie nie wchodzi kaseta 9 ......

Zresztą wystarczy wklepać do google numer telefonu żeby przekonać się że to handlarz sprowadzanym z zachodu badziewiem.

Kurcze Słupca , Golina czy Drezdenko to miejsce w którym nie kupuje się samochodu , teraz widać że roweru również ....

Było kupić Tribana 520 na wyprzedaży ....

Napisano

Klamki to shimano 105 5600 czyli 10.

Rower ma zapewne 5-7 lat.

Tak masz kryzys wieku średniego. rower jest dość przypadkowy. Kaseta z łańcuchem do wymiany na 10 rz, Reszta powinna śmigać.

Napisano

Dzięki za zainteresowanie :) Chyba powinienem Was o to zapytać przed zakupem. Co do ilości rzędów w kasecie to ja na zdjęciu widzę 9, zobaczymy jak przyjdzie. A miało być tak fajnie. Może ktoś coś pozytywnego powie :)

Napisano

Drozda

Masz rację. Czyli nie jest tak żle.

Furgon

. Klasyczna ładna rama, bez żadnych udziwnień, troszkę dobrej ręki i może to być bardzo przyjemny rower.

Napisano

Niedawno sprzedałem swojego Cube Peloton z 2013 roku z trzema kompletami kół i napędem 105 5700 w dobrym stanie za 2000 zł. Okazje się zdarzają :) (sam kupiłem nowego treka emonde na 105 5800 z zeszłego roku za 3999 zł), więc szukaj dalej. Ten rower to znacznie starszy model. 

pozdr

Napisano

Na start często przy używanym trzeba dorzucić troszkę grosza. A może nie - gdy przyjdzie się okaże.

Byleby nie leżał nieużywany - sam zaczynam przygodę z szosą, już pierwsze kilometry za mną - gorąco polecam, to nie jest zwykła "jazda na rowerze" :thumbsup:

• 2 tygodnie później...
Napisano

Rower już jakiś czas temu dotarł. Przyznam że byłem pełen obaw, które umocniliście ;) Ogólnie jestem bardzo zadowolony, rower wizualnie i technicznie suuper, na wszelki wypadek wyczyściłem i nasmarowałem i chyba jedna linka do wymiany, bo lekko rudością zajeżdża. Nie wiem gdzie i jak ludzie przechowują rowery ale na tym lat nie widać. Dziękuję

• 2 tygodnie później...
Napisano

Nie wiem czy zakładać nowy temat, ale mam chyba mały problem :) W niedzielę ok 40 km od domu zauważyłem na tylnej gumie , na jej bokach wiele wystających niteczek. pomyślałem guma do wymiany . Zamówiłem dwa continentale, dwie dętki itd, są już w paczkomacie. Pomyślałem że ściągnę sobie wieczorkiem gumy i rano podjadę po nowe i rano zmienię,.. i tu zonk. Złamałem dwie łyżki przy próbie zdjęcia opon. Sprawiają wrażenie przyklejonych do obręczy. Przepraszam za pytanie, (może być zabawne dla fachowców) ale jestem całkiem nowy w temacie. Czy mogą być to szytki, czy robię coś nie tak ? Stare opony to hutchinson equinox kewlar, obręcze to mavic cxp22. Założę na te obręcze CONTINENTAL Ultra Sport + dętka?

Napisano

Przepraszam za post pod postem, ale nie mogę już edytować powyższego postu, a dawno tyle bzdur nie napisałem :) Proszę o usunięcie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...