Artis01 Napisano 16 Marca 2017 Napisano 16 Marca 2017 Witam, po 5 latach chciałem powrócić do rowerku obecnie mam unibike evolution kupiony jakieś 7 lat temu swego czasu trochę go zmodernizowałem: - manetki deore - przerzutka tylnia deore shadow - przednia xt starszy model - klamki avid sd7 - kaseta, łańcuch deore Ostatnio wyciągnąłem go z piwnicy pierwsze co okazało się, że rama już za mała ja mam rozmiar 17" a obecnie posiadam 175 cm wzrostu Pierwsze podstawowe pytanie czy zostawić ten osprzęt i kupić samą ramę np accent peak 26" czy może 27,5" bo widzę, że teraz jest bum na to ale to więcej miałbym do wymiany Może ten rower sprzedać a zbudować coś innego? Nie wiem jak się do tego zabrać, żeby wyszło ekonomicznie i dobrze. Wiadomo chciało by się lepszy amor (obecnie xcr) to i hamulce by się wymieniło z v-brake itd. Rower będzie użytkowany 50/50 las-twarde drogi polne z asfaltem (amator). Proszę o jakieś opinie, sugestie bo na dniach chciałbym jakąś decyzję podjąć
Artis01 Napisano 17 Marca 2017 Autor Napisano 17 Marca 2017 panowie, pomóżcie bo mam mega mętlik w głowie
Tatanka Napisano 17 Marca 2017 Napisano 17 Marca 2017 Najtaniej to wymiana ramy na większą i przekładka części do niej.Jeśli jednak chcesz coś na większych kołach,hamulce tarczowe,lepszy amor,to sprzedaj rower i kup drugi
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.