virus191 Napisano 15 Marca 2017 Napisano 15 Marca 2017 Kupiłem pompkę w lidlu marki Crivit z manometrem - i z tym własnie manometrem jest kłopot, bo nie działa na wentylach presta. Na zwykłym samochodowym w drugim rowerze działa. Tak ma być?
detonator Napisano 15 Marca 2017 Napisano 15 Marca 2017 Właśnie 10 minut temu był u mnie kolega z taką samą pompką, tylko kupioną rok temu i wypróbowaną. Dziwił się, że nie pompuje presta i przyjechał sprawdzić czy robił jak trzeba, ale stwierdzam, że faktycznie to nie działa. Jest jakiś "knif" na tą pompkę ?
virus191 Napisano 15 Marca 2017 Autor Napisano 15 Marca 2017 Myślałem, że słabo odlana głowica jest, i zfrezowałem ją trochę, żeby wchodził cały zawór - teraz wchodzi cały ale powietrze ucieka tym obok - muszę go zapinać tak jak był na początku - wtedy pompuje ale manometr nie działa
DrOetker Napisano 15 Marca 2017 Napisano 15 Marca 2017 Moja ( ma jakieś 3 lata) działa na zaworze presta bez problemu. Manometr pokazuje, pompka pompuje, gra i trąbi
Kiciok Napisano 15 Marca 2017 Napisano 15 Marca 2017 U mnie pokazuje, ale nie po podpięciu, tylko podczas pompowania.
virus191 Napisano 15 Marca 2017 Autor Napisano 15 Marca 2017 Podczas pompowania też sie rusza, tyle, że wskaźnik wychyla się zależnie od prędkości pompowania
porcelanowy Napisano 16 Marca 2017 Napisano 16 Marca 2017 Powitoł Jest jakiś "knif" na tą pompkę ? Nom, trzymać paragon Tą pompkę naprawia się przez wymianę Dobry zawór na wymianę kosztuje więcej niż ona. Pompując prestę manometr działa po pierwszym dmuchu bo ciśnienie pompki musi najpierw otworzyć zawór.
detonator Napisano 16 Marca 2017 Napisano 16 Marca 2017 Nom, trzymać paragon Problem w tym, że kolega paragonu nie zachował
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.