bender999 Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Mam problem z tłumikiem Motion Control takim o: http://www.bikewagon.com/media/catalog/product/cache/1/image/500x500/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/wagon/261/112-NA-004318002000.jpg Problem polega na tym, że ma wysoką wartość kompresji do tego stopnia że osoba ok 75kg jest go w stanie ugiąć tylko w połowie. Jest to prosty w budowie tłumik rozebrany już kilka razy i nadal problem występuje. Niestety nie mam pewności czy ktoś przy nim wcześniej nie dłubał, ale wg schematów wszystko wydaje się oryginalne. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 To jest Turnkey, a nie MC Jaki amortyzator? Co do ugięcia, to albo wymiana sprężyny na bardziej miękką, albo za dużo powietrza pompujesz w przypadku sprężyny powietrznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bender999 Napisano 15 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 Przepraszam naturalnie Turnkey. Jest tam sprężyna stalowa, ale nawet bez niej amortyzator bardzo ciężko (szybko) wbić do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 15 Marca 2017 Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 A nie masz czasem za duzo oleju wlanego ? Jak jest za duzo to wtedy ucina skok widelca. Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bender999 Napisano 15 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 to też nie. jak jest za dużo to wykorzystuje mniej skoku a tu wykorzystuje cały z tym że wolno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 15 Marca 2017 Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 A dobrze masz go odblokowanego ? Przeplyw jest na 100% ? Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bender999 Napisano 15 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 Tak odblokowany na 100% (wiem że to zagadka - zrobiłem takich widelców ok 100 i takiej sytuacji nie miałem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 15 Marca 2017 Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 Olej ma odpowiednia lepkosc? Juz nic wiecej nie przychodzi mi do glowy. Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fonika Napisano 16 Marca 2017 Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Ja do końca nie rozumiem o co chodzi że da się go ugiąć ale wolno? Najważniejsza jest diagnostyka - czy jesteś pewien że takie zachowanie to wina tłumika? Wyciągnij tłumik i zobacz czy na samej komorze powietrznej też jest taki efekt, potem zrób to samo z dołożonym tłumikiem tłumienia powrotu, potem z kompresją, zobacz czy to faktycznie turnkey przeszkadza. Jeżeli tak to znaczy że nie otwiera się do końca więc coś jest źle złożone (chociaż ciężko to źle złożyć). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi