Ferniuk Napisano 14 Marca 2017 Napisano 14 Marca 2017 Siemka. Posiadam rower kross hexagon r4 i mam kilka pytań. Chcę założyć do niego hamulce hydrauliczne z tym wiąże się zdemontowanie klamko manetek i kupienie hamulców i manetek czy dobrę będą hamulce shimano bl- m395/ m396 i manetki shimano altus m310. Jeżdżę raczej po ubitych drogach, czasem las i miasto. Mam teraz w nim zamontowane jakies hamulce tarczowe mechaniczne tektro i czy będe musiał wymieniać tarczę czy mogą zostać. I ostanie pytanie ile w serwisie chceli by za wymiane manetek i hamulców. Cytuj
gtb Napisano 14 Marca 2017 Napisano 14 Marca 2017 czy dobrę będą hamulce shimano bl- m395/ m396 i manetki shimano altus m310 Do spokojnej jazdy bez szaleństw te hamulce wystarczą , manetki będą ok tylko szukaj pod odpowiednia ilość przełożeń z tyłu (twój Hexagon ma bodajże wolnobieg 7s a te manetki występują jako 7s lub 8s). czy będe musiał wymieniać tarczę czy mogą zostać. Tarcze mogą pozostać obecne , adaptery też będą pasować bo stare zaciski są w tym samym standardzie PM. ile w serwisie chceli by za wymiane manetek i hamulców. O to musisz zapytać sam tam gdzie masz zamiar to robić , ceny bywają różne . Musisz jeszcze doliczyć koszt skrócenia przewodów hamulcowych. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi