misiojedzie Napisano 21 Marca 2017 Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 (edytowane) Hmm.. no dobra niby ma to przypominać i zwracać uwagę na bezpieczny odstęp przy wyprzedzaniu, ale musi być aż taki długi ten kij? Ok, miałem kilka sytuacji kiedy wyprzedzał mnie samochód z naprawdę minimalną odległością że zachwiało rowerem i pierwsze co to delikatne upomnienie kierowcy o którym nie będę wspominał ale były to sytuacje naprawdę bardzo bardzo rzadkie. Zwykle staram się zjechac maksymalnie na pobocze i ułatwić wyprzedzenie mnie czego kierowcy mają świadomość i wyprzedzają na przysłowiową gazetę ale powoli, kiedy jadę samochodem nieraz też spotykam się z sytuacją kiedy ewidentnie rowerzysta chce ułatwić mi wyprzedzenie i robię tak samo jak kierowcy wyprzedzający mnie. Ten patent który masz to moim zdaniem podobna sprawa do do niedawna użytkowników e-papierosów palących gdzie popadnie żeby każdy widział że kopcą "bo można". Aha, też długi czas używałem e-papierosa, jednego z tych bardzo chmurogennych, i nie było dla mnie problemem wyjść z knajpy na dwór zapalić, mimo że teoretycznie przepisy nie zabraniały e-palić w środku. Może w Twoim mieście masz faktycznie wrednych kierowców, jeśli tak to ok, ale ten ochraniacz to moim zdaniem w większości przypadków przesada i pokazówka. Edytowane 21 Marca 2017 przez misiojedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caro86wlkp Napisano 21 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 przesadzony może jest ale wg przepisów kierowca musi zachować min 1 metr odstępu. rękaw wystaje 34 to jeszcze musi być 66cm przestrzeni między rękawem a samochodem. żeby nie on to tylko wyjątki by zachowały odległość. widziałem kiedyś filmik na yt gdzie dziewczyna wywróciła się na torach tramwajowych które szły wzdłuż drogi. i teraz chcesz mieć auto 14cm dalej od siebie czy bliżej? ale obiecuje wam że skrócę go a nawet zdemontuje jak kierowcy będą jeździć przepisowo. a teraz pochwalcie sie swoimi pomysłami na jazdę na gazetę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
caro86wlkp Napisano 12 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2018 jakiś czas temu spotkałem na trasie kopie mojego wynalazku, chłopaki jechali trasą krajową nr 92 także rękaw im się przydał https://photos.app.goo.gl/NdJjTkbAMxkOQG9q2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gocu Napisano 13 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2018 "Także"? A co oprócz niego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 13 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2018 Takie rzeczy dawali w latach '80 na standardzie do niektórych rowerów dziecięcych. Taka plastikowa chorągiewka na bok z czerwonym odblaskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi