KD70 Napisano 14 Marca 2017 Napisano 14 Marca 2017 Witam, chce zmienić korbę w rowerze i co za tym sie wiąże to i chyba suport bo niemoge dobrac zebatki do aktualnego suportu. A więc posiadam rower: 2003 Specialized Hardrock Comp - Bicycle Details - BicycleBlueBook.com , a chcę założyć tę korbę: Shimano FC M371 Altus Korba kwadrat z osłoną czarna- rowertour.com i ten suport: Shimano BB UN100 Suport na kwadrat 68mm- rowertour.com . suport pasuje do ramy i do korby, tylko jest pytanie czy to wszystko będzie ze sobą współgrało, czy przednia przerzutka nie będzie ocierać o zębatki? Z góry dzięki za odpowiedz
Ychu Napisano 14 Marca 2017 Napisano 14 Marca 2017 Musisz sprawdzić czy przednia przerzutka jest przystosowana do stopniowania korby a suport musi być dobrany długością osi do długości zalecana do korby m371. Przerzutke zawsze można przeregulowac ale musi pasować do stopniowania na kotbie żeby to jakoś fajnie chodziło. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka
KD70 Napisano 14 Marca 2017 Autor Napisano 14 Marca 2017 Nowy suport i korba która jest podana w linkach, mają kompatybilną długość tak jak w opisie pisało a jak sprawdzic stopniowanie? A no i czy mogę założyć dłuższy suport?
Ychu Napisano 14 Marca 2017 Napisano 14 Marca 2017 Jak założysz dłuższy to będzie problem z regulacją przerzutki. Może nie wystarczyć jej regulacji aby obsłużyć największy blat. Przykładowe stopniowanie 48x38x28 zębów. Przerzutka musi być do tego dopasowana. Przerzutke sprawdzisz wpisując jej model w internecie. Powinieneś znaleźć informacje o stopniowaniu. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka
KD70 Napisano 14 Marca 2017 Autor Napisano 14 Marca 2017 No aktualnie mam 42x32x22 i ta korba co chce ją zalozyc tez tyle ma, tylko sie boje o to ze to gdzie wklada sie ten kwadrat w korbe jak sie zaklada to bedzie wieksze wgłębienie czy cos w tym stylu.
Ychu Napisano 14 Marca 2017 Napisano 14 Marca 2017 Jeśli kupisz dedykowany do korby suport to nie masz się czego bać. Z resztą chyba wszystkie są tak samo głęboko osadzone. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka
Root Admin Mieciu Napisano 14 Marca 2017 Root Admin Napisano 14 Marca 2017 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.