kfas666 Napisano 13 Marca 2017 Napisano 13 Marca 2017 Hej Mam od dwóch sezonów heble M615 i powiem tak - do normalnego jeżdżenia dają radę, ale przy szybszym jeżdżeniu w terenie gdzie trzeba czasem szybko wytracić prędkość czegoś im brakuje. Tarcze mam RT56. Klocki żywiczne. Całych hebli nie chciałbym zmieniać, bo mam manetki na i-speca B, a nowe m7000 i m8000 są tylko na i-speca 2. Myślałem nad SLX M675 (bo są na stare mocowanie), ale widzę że masakrycznie szybko znikają ze sklepów i kupienie zestawu na tą chwilę jest praktycznie niemożliwe. Wpadł mi w związku z tym pomysł na wymianę zacisków bądź klamek. Pytanie tylko czy warto i która z tych części coś poprawi? Na początek gdybym miał coś dokupić to albo klamki albo zaciski. Przewody hydrauliczne chyba są takie same. No chyba, że konstrukcja tych części nie różnie się poza nieistotnymi pierdołami praktycznie niczym i lepiej zainwestować w lepszą tarczę.
MokryxD Napisano 13 Marca 2017 Napisano 13 Marca 2017 Wymień klocki na RWD RED albo inne dobre metaliki, to da im dużego kopa. Na żywicach szału nie będzie. Możesz też z przodu założyć tarczę 180mm.
topol Napisano 13 Marca 2017 Napisano 13 Marca 2017 Odpowietrz. Zainstaluj metaliczne okładziny. Zmień tarcze na 180. Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
beskid Napisano 13 Marca 2017 Napisano 13 Marca 2017 Kup sobie najlepiej klocki półmetaliczne a jak metaliki to wymień tarcze. Z klamkami i zaciskami nie kombinuj bo Deore to mocne hamulce.
Mod Team adamos Napisano 13 Marca 2017 Mod Team Napisano 13 Marca 2017 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.