Shcott Napisano 13 Marca 2017 Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Cześć, Wiem, że sprawa poruszana już milion razy i sorry, że zakładam milion pierwszy temat ale przeczytałem już tyle, że wiem jeszcze mniej niż wcześniej. Chciałem kupić jakieś zabezpieczenie ulock wydaje mi się najrozsądniejszym rozwiazaniem normalnie rower trzymam w garażu więc będe zostawiał go tylko pod sklepem ewentualnie od czasu do czasu gdzieś na 4-5h. Wcześniej byłem pewny, że kupię Kryptonite Keeper później odkryłem jeszcze OnGuard i teraz nie wiem co wybrac myślałem o Keeper 12 tylko nie wiem czy wersja LS czy STD bo nie bardzo wiem czym się różnią. Myślałem też o OnGuard 8155 ale niewiele o tym jest. Chce wydać poniżej 100 zł te są po ok. 60-80 ale nie wiem czy w takim razie skoro wszyscy piszą, że te wersje to strata pieniędzy to nie lepiej kupić jakiegoś najtańszego ulocka za 20 pln żeby tylko odstraszał. Ewentualnie zobaczyłem jeszcze coś takiego ale nie wiem czy to warte uwagi i wygląda na trochę krótkie. Będę wdzięczny za podpowiedź.http://allegro.pl/zapiecie-segmentowe-fuxon-promo-wys-0zl-i6653654151.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 13 Marca 2017 Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 A ile rower dla Ciebie wart,nie wiadomo co chcesz przypinać.Segmentowe jest dosyć długie i ciężkie zarazem,oczywiście bardzo słabe na łączeniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shcott Napisano 13 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Nic specjalnego zwykły z decathlonu nowy ok 800 pln. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 13 Marca 2017 Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 To zakup jakiegoś firmowego ulocka za stówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shcott Napisano 13 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Tylko co będzie lepsze kryptonide keeper 12 czy OnGuard 5816 lub 8155 bo te są w moim zasięgu cenowym. Osobiście skłaniam się raczej ku kryptonite ale słyszałem, że te tanie mają kiepskie zamki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerzysta01 Napisano 13 Marca 2017 Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 @Shcott Dobre u-locki kosztują powyżej 100 zł i z reguły są marki onguard Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sewes93 Napisano 13 Marca 2017 Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Zakupiłem rower o wartości ok 1300zł. Aby go utrzymać chciałbym kupić u-locka ONGUARD. Mam 2 typy. Brute LS 8000 lub Pitbull 8005. Który lepszy ? Ceny podobne (ok 10% wartości roweru) i w takim przedziale szukam zabezpieczenia. Może coś innego godne polecenia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shcott Napisano 13 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Znalazłem jeszcze w dobrej cenie OnGuarda Bulldog co byście polecali Bulldoga czy raczej Kryptonite Keeper? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerzysta01 Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 @Sewes93 lepiej wybrać onguard 8000 + linka akita Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sewes93 Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 O jakiej lince myślisz (link / model) ? Podejrzewam, że jej koszt to ok 50zł więc 8000 + linka to koszt ok 200zł. 8005 jest za 120zł - przebitka prawie 2x. Czy warto ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerzysta01 Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 @Sewes93 linka akita 8044, model 8000 jest po prostu nieco lepszy a jeśli w sklepie znajdziesz jeszcze linkę to zapłacisz tylko za jedna wysyłkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.