nikodem Napisano 15 Września 2007 Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Ja jeżdzę na Vittoria Zaffiro drutówkach (330 g) ja mam taką na tyle (żółtą) jak na razie opona idealna na trening czyt ciężka, duże opory toczenia ale zero kapci i małe zużycie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TonyHalik Napisano 2 Października 2007 Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Zmiana opon... Nie sądziłem że może to być taki problem. Do tej pory jeździłem na 20-622, jednak jako że postanowiłem więcej jeździć po ojczyźnie, a nie u zachodnich i południowych sąsiadów, zdecydowałem że kupię 23-622. Ale tu kolejny problem: jakie opony mają najlepszy stosunek możliwości do ceny? Bo teoretycznie chciałem wydać na nowe "kapcie" 40-50 zł od sztuki, jednak wolałbym kupić coś lepszego, w granicach 90 zł. Jakie marki polecacie w tym przedziale cenowym (od 40 do 90 zł)? Albo jeszcze lepiej: jaki konkretny model? (opona nie musi być bardzo lekka, byle by była mocna i miała małe opory toczenia) Bo wcześniej podawaliście opony zarówno po 40, jak i 140 zł - trudno się połapać w które najlepiej zainwestować... Z góry uprzedzam, że nie orientuje się w tym temacie zupełnie i dlatego nie chciałbym zostać zrobiony "w balona" przez sprzedawce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brateczek Napisano 26 Października 2007 Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Przede wszystkim nie kupuj Schwalbe Blizzard Ja miałem je seryjnie w rowerze i te opony nie działają wogóle. Mam na nich jakieś 7000 i sa juz do kibla, kapcia łapałem juz kilkanaście razy, na mokrym lepiej isc z buta niż jechać na blizzardach. Ja prywatnie swoje katuję po wszystkim co się da. Ubite drogi piaskowe, koński trakt, żwir, kocie łby - wszystko. O asfalcie nie wspominając. A co do jazdy po deszczu - czemu jeszcze gleby nie zaliczyłem? Wchodzę w zakręt pod sporym kątem i jakoś się trzymam cało... C do łapania gumy - radzę pompować na maksa, wtedy działają kulturalnie. Jeżeli ktoś nie pompuje do granicy dolnej, to nie ma co się dziwić. A każdą oponę rozwalisz na kamieniu, jak wjedziesz przy niskim ciśnieniu. Ja jakiś miesiąc temu wpadłem tylnym kołem w dziurę w jezdni, sporą, jakieś 15 centymetrów. Już myślałem, żeby wyciągać dętkę z sakwy podsiodłowej, a tu patrzę - dalej ładnie się toczy koło. Więc cóż? Pompować koła. A ścieranie się jest naturalne. A - do 50 - Schwable Blizzart Sport - po 39 złotych. Powyżej nieco - bez Sport. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 31 Października 2007 Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Continental Ultrasport 23-622 - 42zł za szt. po przesiadce z opon trekingowych a wcześniej z 26" zrozumiałem co to znaczy amortyzacja opon fajnie sie pocina na tych continentalach tylko zrobiło sie troche twardawo strach przez przejazd kolejowy przelecieć na maxa ( korzyść z tego że na Stopie sie zacząłem zatrzymywac ) ktoś eksploatował te oponki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.