Sotapl Napisano 13 Marca 2017 Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Witam. To mój pierwszy kontakt z bagażnikami na hak stąd moje wątpliwości. Chciałbym coś sprawdzonego na lata i po zgłebieniu tematu znalazłem dwa modele które wchodzą w grę: - atera strada sport m3 https://www.sklepbagazniki.pl/strada-m3-sport-na-3-rowery - thule velocompact 926 https://www.sklepbagazniki.pl/927-thule-velocompact-na-3-rowery Założenia są takie żeby można było je rozbudować do przewożenia 4 rowerów dlatego wybrałem te dwa modele. Czy warto dopłacać do droższego thule? Z kolei atera przy mocowaniu na hak nie posiada regulacji (pokrętła) siły zaciśnięcia się uchwytu na haku co ma thule. Proszę o wskazówki i opinie użytkowników ww bagażników. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slimbarti Napisano 19 Marca 2017 Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 Stoję przed podobnym dylematem. Brałem pod uwagę jeszcze interpack quatrro. Docelowo potrzebowac będę na platformę na 4 rowery. IP jest spoko ale jednak jest to niższa półka i niżej nic bym nie kupił. Thule bezapelacyjnie na 1 miejscu jeżeli masz kupę siana. Strada bardzo fajna, gorsze moim zdaniem mocowanie do ramy w thule się te pałąki całkowicie ściąga i można przełożyć pod ramą. Mechanizm uchylania wydaje się być też pewniejszy. Jednak dopłata 600-700 zł i potem jeszcze ok 200-300 za dokładkę więcej ...sam nie wiem. Na tą chwilę najbliżej mi do strady ale to tez zależy od kasy i tego ile razy będziesz takiej platformy używał. Daj znać co wybrałeś bo sam jestem ciekaw i jeszcze nie zdecydowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sotapl Napisano 19 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2017 na razie jeszcze czekam i z tego czekania wyszło to że Atera Strada Sport m3 podrożała o 100zł (z 1699 zrobiło się 1799). Na początku kwietnia ma do mnie zadzwonić gość ze sklepu z bagażnikami, wstępnie obiecał mi że puści mi Thule Velocompact 926 za 2000zł. Na chwilę obecną potrzebuje platformę na 3 rowery, dostawkę planuje dokupić w przeciągu 2 lat. Jak tylko temst się wyjaśni to dam znać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sotapl Napisano 7 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2017 Kończąc wątek napiszę jak zakończył się temat w moim przypadku. Zakupiłem dzisiaj Thule Velocompact 926 w cenie 2184,57 (dostałem 7% procent rabatu od ceny wyjściowej 2349zł). Wybór padł na Thule przede wsztstkim po tym jak w sklepie postawiłem Atere i Thule obok siebie. Masywność, jakość wykonania, mocowanie roweru w moim odczuciu na korzyść Thule także wybór był prosty. No może nie do końca taki prosty bo to kupa kasy, ale ciągle przekonuję się wewnętrznie że to w końcu zakup na lata... Aha i gwarancja w Thule na 5 lat. Teraz tylko testować!!! Pozdrawiam wszystkich z podobnym dylematem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.