Skocz do zawartości

Bagażnik na hak Atera czy Thule

Sotapl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

To mój pierwszy kontakt z bagażnikami na hak stąd moje wątpliwości. Chciałbym coś sprawdzonego na lata i po zgłebieniu tematu znalazłem dwa modele które wchodzą w grę:

- atera strada sport m3

https://www.sklepbagazniki.pl/strada-m3-sport-na-3-rowery

- thule velocompact 926

https://www.sklepbagazniki.pl/927-thule-velocompact-na-3-rowery

Założenia są takie żeby można było je rozbudować do przewożenia 4 rowerów dlatego wybrałem te dwa modele.

Czy warto dopłacać do droższego thule? Z kolei atera przy mocowaniu na hak nie posiada regulacji (pokrętła) siły zaciśnięcia się uchwytu na haku co ma thule.

Proszę o wskazówki i opinie użytkowników ww bagażników.

Pozdrawiam

Stoję przed podobnym dylematem. Brałem pod uwagę jeszcze interpack quatrro. Docelowo potrzebowac będę na platformę na 4 rowery. IP jest spoko ale jednak jest to niższa półka i niżej nic bym nie kupił.  Thule bezapelacyjnie na 1 miejscu jeżeli masz kupę siana. Strada bardzo fajna, gorsze moim zdaniem mocowanie do ramy w thule się te pałąki całkowicie ściąga i można przełożyć pod ramą. Mechanizm uchylania wydaje się być też pewniejszy. Jednak dopłata 600-700 zł i potem jeszcze ok 200-300 za dokładkę więcej ...sam nie wiem. Na tą chwilę najbliżej mi do strady ale to tez zależy od kasy i tego ile razy będziesz takiej platformy używał. Daj znać co wybrałeś bo sam jestem ciekaw i jeszcze nie zdecydowany.

na razie jeszcze czekam i z tego czekania wyszło to że Atera Strada Sport m3 podrożała o 100zł (z 1699 zrobiło się 1799). Na początku kwietnia ma do mnie zadzwonić gość ze sklepu z bagażnikami, wstępnie obiecał mi że puści mi Thule Velocompact 926 za 2000zł. Na chwilę obecną potrzebuje platformę na 3 rowery, dostawkę planuje dokupić w przeciągu 2 lat.

Jak tylko temst się wyjaśni to dam znać...

• 3 tygodnie później...

Kończąc wątek napiszę jak zakończył się temat w moim przypadku.

Zakupiłem dzisiaj Thule Velocompact 926 w cenie 2184,57 (dostałem 7% procent rabatu od ceny wyjściowej 2349zł).

Wybór padł na Thule przede wsztstkim po tym jak w sklepie postawiłem Atere i Thule obok siebie.

Masywność, jakość wykonania, mocowanie roweru w moim odczuciu na korzyść Thule także wybór był prosty.

No może nie do końca taki prosty bo to kupa kasy, ale ciągle przekonuję się wewnętrznie że to w końcu zakup na lata...

Aha i gwarancja w Thule na 5 lat.

Teraz tylko testować!!!

Pozdrawiam wszystkich z podobnym dylematem!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...