Skocz do zawartości

[pulsometr] Polar RCX3 - problem z Data Link

misiojedzie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, pytanie jest bardziej skierowane do użytkowników Polara. Używam modelu RCX 3 i od niedawna jest jakiś problem z nadajnikiem Data Link. Podczas synchronizacji pasek dochodzi do połowy i zrywa się połączenie, przez co nie da się zrzucić na komputer danych z treningu. Udaje się to zrobić może raz na dziesięć prób. Kumpel ma też polara, co prawda RCX 5 ale Data Link jest taki sam dla tych modeli, przez jego nadajnik połączony z moim zegarkiem wszystko śmiga. Czy jest jakiś sposób naprawy tego urządzenia? Może da się jakoś zaktualizować oprogramowanie, ale komputer nie wykrywa tego nadajnika jako jakiekolwiek urządzenie. Polara kupiłem używanego za 350zł, już dawno jest po gwarancji a nowy Data Link to niecałe 200zł, do tego niedawno padł mi też moduł GPS  :wallbash: dlatego nie chcę już w niego inwestować bo to się mija z celem tylko spróbować jakoś to naprawić. Może ktoś miał podobny problem?

Wprawdzie nie mam Polara, ale hard reset działa chyba na każdym urządzeniu :)

Ja ostatnio miałem problemy z Garminem, też burza mózgów, tysiące propozycji, serwis chciał naprawiać za drobną opłatą 400zł, a wystarczył TR i wszystko działa.

Aaa, u mnie też problemy tyczyły się synchronizacji z kompem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...