Skocz do zawartości

[lusterko-rogi]czy warto kupić?

leon69

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

hm - lusterka wysuwane na boki?....

jesli nie zahaczysz o nic i nie glebniesz to masz szanse ze pozyja jakis czas.

topeak to znana firma i mysle ze wiedza co robia.

wazne czy maja regulacje kąta - bo są dosyc nisko jak na lusterka.

Napisano

A ja się zastanawiam, czy rzeczywiście będziesz używał tych lusterek.

Generalnie to wiele w nich nie będzie widać. Takie jest moje zdanie.

Napisano

A ja się zastanawiam, czy rzeczywiście będziesz używał tych lusterek.

Generalnie to wiele w nich nie będzie widać. Takie jest moje zdanie.

Pozdrawiam. Myśle ,że tak np.jadąc ulicą -bardzo ruchliwą i skręcając w lewą trzeba bardzo uważać i mięć podzielną uwagę.Dlatego bardzo liczę na uwagi kogoś kto takowy bajer posiada.

Napisano

Widziałem te rogo-lusterka na żywo i muszę powiedzieć że bardzo mi się spodobały. Wyglądają na dość solidne i nie powinny same się otwierać nawet na dużych dziurach, ponieważ trzeba dość mocno je popchnąć żeby wyszły z rogów. Podczas upadku nie powinny pęknąć, pod warunkiem, że będą schowane - w innym przypadku prawdopodobnie złamią się przy mocowaniu. Po wysunięciu mają regulację w poziomie. Są dość małe, ale wydaje mi się, że na rowerze spokojnie wystarczą.

Inną sprawą jest, czy jesteś w stanie dać grube pieniądze za taki bajer.

Podsumowując - gdybym miał taką gotówkę to brałbym bez zastanowienia :D

Napisano

Widziałem te rogo-lusterka na żywo i muszę powiedzieć że bardzo mi się spodobały. Wyglądają na dość solidne i nie powinny same się otwierać nawet na dużych dziurach, ponieważ trzeba dość mocno je popchnąć żeby wyszły z rogów. Podczas upadku nie powinny pęknąć, pod warunkiem, że będą schowane - w innym przypadku prawdopodobnie złamią się przy mocowaniu. Po wysunięciu mają regulację w poziomie. Są dość małe, ale wydaje mi się, że na rowerze spokojnie wystarczą.

Podsumowując - gdybym miał taką gotówkę to brałbym bez zastanowienia :D

Liczę na mały prezent od wyrozumiałej żony, bo inaczej będę musiał troche poczekać.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Podobają mi sie ale nie kupił bym ich. Za drogie;/

Fakt-drogie ale zato skręcanie w lewo będzie owiele bezpieczniejsze,kierowcy blaszanek nas ignorują i nietraktują poważnie.

Napisano

Dla mnie to beznadziejny i niefunkcjonalny pomysł zakupienia tego czegoś!

Najlepszym sposobem sprawdzenia czy coś nie jedzie z boku jest poprostu odchylenie głowy w odpowiednią stronę.

Pozdrawiam

Napisano

......Najlepszym sposobem sprawdzenia czy coś nie jedzie z boku jest poprostu odchylenie głowy w odpowiednią stronę..........

To gratuluje bo jeżdze codziennie po kilkadziesiąt km ,zrobiiłem tych km ok 4500 i cały czas odchylając głowę środek toru mojego roweru nieznacznie zbacza :huh: .

Spróbuj się przejechać z jakimś kolegą z samochodem z tyłu i niech zobaczy jak się zachowujesz tak odchylając .Mój kumpel to takim teście o mało nie dostał zawału :wink:

Pozdrawiam

Jarek

Napisano

Ale z czego Ty robisz problem....

Wyraziłem swoją opinię...Ja też sporo jeżdzę na rowerze i wydaje mi się że odchylając się w jaką kolwiek stronę mój rower nie zbacza tak jak Tobie :huh: I nie jestem żadnym zagrożeniem dla innych...

Napisano

nie ma sie o co spierać

ja uzywam lusterka i jest mi dobrze

inni sie odchylaja i im jest dobrze

a temat dotyczy opinii o rogach z wbudowanymi lusterkami

jako praktykowi lusterkowemu mi te rogi nie podobaja sie

za mała powierzchnia lusterka

pozdrawiam

Napisano

dokładnie , to samo myśle

cena /funkcja - 0 pkt

Pozdrawiam.Jurasek mam pytanie ,czy miałes kontakt z tymi lusterkami?Bo właśnie założyłem ten temat by nie wtopić pieniędzy w coś co jest nie pratyczne.A może ktoś mi poradzi jak i jakie lusterko założyć do kierownicy z rogami, może macie ciekawe rozwiązania praktyczne?Interesuje mie to,ponieważ obecnie jak jadę rano do pracy jest ciemno,a dróg rowerowych jak nie ma tak nie ma.

Napisano

Według mnie Rogo-lusterka to pomysl taki sobie szczegolnie dla kogos kto jezdzi na maratony a i waga taka sobie nie ciekawa bodaj 216 g jesli zle to mnie poprawcie ja bym tego nie kupował i jak juz ktos napisal nie bendzie w tym zbyt duzo widac ale to jest tylko moja opinia.

Napisano

Tylko to raczej, nie ma być na maratony, tylko chyba pomoc w dojeździe do pracy. Najlepiej było by jak by ktoś znalazł to w jakimś sklepie rowerowym i zobaczył jak to wygląda i czy dobrze widać to co sie za nami znajduje. Jak będe w jakimś rowerowym to sie za tym rozglądnę. Pozdrawiam

Napisano

Podsumowując - gdybym miał taką gotówkę to brałbym bez zastanowienia :)

Pozdrawiam.Pytam jeszcze raz - ma Ktoś takie lusterka na zbyciu chętnie kupię.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...