leon69 Napisano 27 Września 2006 Napisano 27 Września 2006 Pzdrawiam.Mam pytanie czy warto kupić takie rogi-lusterka http://www.bikeman.pl/product_info.php/products_id/237 jeżeli macie doświadczenia z tym sprzętem podzielcie się wiedzą.
tobo Napisano 27 Września 2006 Napisano 27 Września 2006 hm - lusterka wysuwane na boki?.... jesli nie zahaczysz o nic i nie glebniesz to masz szanse ze pozyja jakis czas. topeak to znana firma i mysle ze wiedza co robia. wazne czy maja regulacje kąta - bo są dosyc nisko jak na lusterka.
kielon Napisano 27 Września 2006 Napisano 27 Września 2006 A ja się zastanawiam, czy rzeczywiście będziesz używał tych lusterek. Generalnie to wiele w nich nie będzie widać. Takie jest moje zdanie.
leon69 Napisano 27 Września 2006 Autor Napisano 27 Września 2006 A ja się zastanawiam, czy rzeczywiście będziesz używał tych lusterek. Generalnie to wiele w nich nie będzie widać. Takie jest moje zdanie. Pozdrawiam. Myśle ,że tak np.jadąc ulicą -bardzo ruchliwą i skręcając w lewą trzeba bardzo uważać i mięć podzielną uwagę.Dlatego bardzo liczę na uwagi kogoś kto takowy bajer posiada.
mike87 Napisano 27 Września 2006 Napisano 27 Września 2006 Widziałem te rogo-lusterka na żywo i muszę powiedzieć że bardzo mi się spodobały. Wyglądają na dość solidne i nie powinny same się otwierać nawet na dużych dziurach, ponieważ trzeba dość mocno je popchnąć żeby wyszły z rogów. Podczas upadku nie powinny pęknąć, pod warunkiem, że będą schowane - w innym przypadku prawdopodobnie złamią się przy mocowaniu. Po wysunięciu mają regulację w poziomie. Są dość małe, ale wydaje mi się, że na rowerze spokojnie wystarczą. Inną sprawą jest, czy jesteś w stanie dać grube pieniądze za taki bajer. Podsumowując - gdybym miał taką gotówkę to brałbym bez zastanowienia
leon69 Napisano 27 Września 2006 Autor Napisano 27 Września 2006 Widziałem te rogo-lusterka na żywo i muszę powiedzieć że bardzo mi się spodobały. Wyglądają na dość solidne i nie powinny same się otwierać nawet na dużych dziurach, ponieważ trzeba dość mocno je popchnąć żeby wyszły z rogów. Podczas upadku nie powinny pęknąć, pod warunkiem, że będą schowane - w innym przypadku prawdopodobnie złamią się przy mocowaniu. Po wysunięciu mają regulację w poziomie. Są dość małe, ale wydaje mi się, że na rowerze spokojnie wystarczą. Inną sprawą jest, czy jesteś w stanie dać grube pieniądze za taki bajer. Podsumowując - gdybym miał taką gotówkę to brałbym bez zastanowienia Liczę na mały prezent od wyrozumiałej żony, bo inaczej będę musiał troche poczekać.
leon69 Napisano 12 Października 2006 Autor Napisano 12 Października 2006 Pzdrawiam.Mam pytanie czy warto kupić takie rogi-lusterka http://www.bikeman.pl/product_info.php/products_id/237 jeżeli macie doświadczenia z tym sprzętem podzielcie się wiedzą. Czy ktoś z Forum ma takie lusterko-rogi na zbyciu to proszę o kontakt.
piotrkv Napisano 12 Października 2006 Napisano 12 Października 2006 Podobają mi sie ale nie kupił bym ich. Za drogie;/
leon69 Napisano 12 Października 2006 Autor Napisano 12 Października 2006 Podobają mi sie ale nie kupił bym ich. Za drogie;/ Fakt-drogie ale zato skręcanie w lewo będzie owiele bezpieczniejsze,kierowcy blaszanek nas ignorują i nietraktują poważnie.
bazyl1987 Napisano 12 Października 2006 Napisano 12 Października 2006 Wątpie czy te lusterka spełnią dobrze swoją funkję. One są za małe według mnie.
jurasek Napisano 12 Października 2006 Napisano 12 Października 2006 Wątpie czy te lusterka spełnią dobrze swoją funkję. One są za małe według mnie. dokładnie , to samo myśle cena /funkcja - 0 pkt
Zetinho Napisano 13 Października 2006 Napisano 13 Października 2006 Dla mnie to beznadziejny i niefunkcjonalny pomysł zakupienia tego czegoś! Najlepszym sposobem sprawdzenia czy coś nie jedzie z boku jest poprostu odchylenie głowy w odpowiednią stronę. Pozdrawiam
jarus220 Napisano 13 Października 2006 Napisano 13 Października 2006 ......Najlepszym sposobem sprawdzenia czy coś nie jedzie z boku jest poprostu odchylenie głowy w odpowiednią stronę.......... To gratuluje bo jeżdze codziennie po kilkadziesiąt km ,zrobiiłem tych km ok 4500 i cały czas odchylając głowę środek toru mojego roweru nieznacznie zbacza . Spróbuj się przejechać z jakimś kolegą z samochodem z tyłu i niech zobaczy jak się zachowujesz tak odchylając .Mój kumpel to takim teście o mało nie dostał zawału :wink: Pozdrawiam Jarek
Zetinho Napisano 13 Października 2006 Napisano 13 Października 2006 Ale z czego Ty robisz problem.... Wyraziłem swoją opinię...Ja też sporo jeżdzę na rowerze i wydaje mi się że odchylając się w jaką kolwiek stronę mój rower nie zbacza tak jak Tobie I nie jestem żadnym zagrożeniem dla innych...
jurasek Napisano 13 Października 2006 Napisano 13 Października 2006 nie ma sie o co spierać ja uzywam lusterka i jest mi dobrze inni sie odchylaja i im jest dobrze a temat dotyczy opinii o rogach z wbudowanymi lusterkami jako praktykowi lusterkowemu mi te rogi nie podobaja sie za mała powierzchnia lusterka pozdrawiam
Zetinho Napisano 13 Października 2006 Napisano 13 Października 2006 Dokładnie...nie ma o co się spierać. Mi także te rogi sie nie podobają...więc chociaż w tym jesteśmy zgodni. Pozdrawiam.
rainier Napisano 13 Października 2006 Napisano 13 Października 2006 Dobra sprawa jak jedziesz z dzieciakem w foteliku i rower jest mniej stabilny a nie możesz sobie pozwolić na bujanie w lewo czy prawo.
leon69 Napisano 13 Października 2006 Autor Napisano 13 Października 2006 dokładnie , to samo myśle cena /funkcja - 0 pkt Pozdrawiam.Jurasek mam pytanie ,czy miałes kontakt z tymi lusterkami?Bo właśnie założyłem ten temat by nie wtopić pieniędzy w coś co jest nie pratyczne.A może ktoś mi poradzi jak i jakie lusterko założyć do kierownicy z rogami, może macie ciekawe rozwiązania praktyczne?Interesuje mie to,ponieważ obecnie jak jadę rano do pracy jest ciemno,a dróg rowerowych jak nie ma tak nie ma.
baksik22 Napisano 13 Października 2006 Napisano 13 Października 2006 Według mnie Rogo-lusterka to pomysl taki sobie szczegolnie dla kogos kto jezdzi na maratony a i waga taka sobie nie ciekawa bodaj 216 g jesli zle to mnie poprawcie ja bym tego nie kupował i jak juz ktos napisal nie bendzie w tym zbyt duzo widac ale to jest tylko moja opinia.
piotrkv Napisano 16 Października 2006 Napisano 16 Października 2006 Tylko to raczej, nie ma być na maratony, tylko chyba pomoc w dojeździe do pracy. Najlepiej było by jak by ktoś znalazł to w jakimś sklepie rowerowym i zobaczył jak to wygląda i czy dobrze widać to co sie za nami znajduje. Jak będe w jakimś rowerowym to sie za tym rozglądnę. Pozdrawiam
baksik22 Napisano 16 Października 2006 Napisano 16 Października 2006 Piotrkv no tak ale co bende kupowal 2 pary rogów jedne na maraton drugie do roboty;P
leon69 Napisano 18 Października 2006 Autor Napisano 18 Października 2006 Widziałem te rogo-lusterka na żywo i muszę powiedzieć że bardzo mi się spodobały. Wyglądają na dość solidne i nie powinny same się otwierać nawet na dużych dziurach, ponieważ trzeba dość mocno je popchnąć żeby wyszły z rogów. Podczas upadku nie powinny pęknąć, pod warunkiem, że będą schowane - w innym przypadku prawdopodobnie złamią się przy mocowaniu. Po wysunięciu mają regulację w poziomie. Są dość małe, ale wydaje mi się, że na rowerze spokojnie wystarczą. Inną sprawą jest, czy jesteś w stanie dać grube pieniądze za taki bajer. Podsumowując - gdybym miał taką gotówkę to brałbym bez zastanowienia Pozdrawiam.Pytam jeszcze raz - ma Ktoś takie lusterka na zbyciu chętnie kupię.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.