Cruiser Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Witam , ostatnio urwała mi się sprężyna w moich szczękach Sram 7.0 i nie bardzo wiem co z tym fantem zrobić ponieważ nie mogę za bardzo znaleźć do nich sprężyn a i rozłożyć ich nie wiem za bardzo jak.Hamowały bardzo dobrze i nie chciał bym wydawać nie potrzebnie kasy na nowe bo te jeszcze sporo posłużą.Będę wdzięczny za pomoc w dobraniu sprężyn bo chciałbym wymienić komplet i w pomocy w rozebraniu ich.Poniżej zamieszczam fotki szczęki.Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam! http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/d6f4c0842ec104dd http://www.fotosik.pl/zdjecie/39e3085381683b59 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Wykręć śrubę od regulacji napięcia sprężyny i potem powinno dać się je rozebrać normalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruiser Napisano 12 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Już dałem sobie radę ,trzeba było wybić ten trzpień okrągły z przodu ale nadal potrzebuje sprężyn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Kupno samej sprężyny to raczej ciężki temat.Jeśli w Twojej okolicy są serwisy rowerowe,to podzwoń do nich,może mają jakieś używki po wymianach u klientów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruiser Napisano 12 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 W okolicy u mnie raczej tylko sprzedają ,prędzej u nas na forum ktoś by miał a raczej na pewno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Załóż temat "kupię" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruiser Napisano 12 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 Racja ,dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 12 Marca 2017 Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 zrób sobie ze szprychy. będzie bardziej miękka ale na jakiś czas... o sprężyny możesz pytać w Harfie. kiedyś chyba mieli do Avida ( w prastarym katalogu były ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruiser Napisano 12 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2017 I to jest pomysł z tym że nie będzie tak łatwo z uformowaniem tego , wymontowałem sprawną sprężynę i jutro dam koledze który ma warsztat i myślę że na wzór może mu się uda zrobić.Dzięki za fajny pomysł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruiser Napisano 18 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 Zrobiłem te sprężyny ze szprych i są idealne nie za miękkie ani nie za twarde , użyłem stalowych bo alu pewnie były by za miękkie jest problem z ich uformowaniem ale nie ma tragedii a i stare koło zawszę się gdzieś znajdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.