Skocz do zawartości

[pedały] SPD MTB pierwsze.

Bajerniak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, w końcu postanowiłem zakupić sobie sprzęt SPD do mojego Cube.

Buty już zakupione, model

MTB Mavic Fury

teraz trzeba dokupić pedały i bloki. Przyznam że nie znam się za bardzo na tym sprzęcie, nigdy nie jeździłem na pedałach zatrzaskowych

dlatego proszę was o pomoc w wyborze.

Nie ścigam się zawodowo ani amatorsko, tylko rekreacyjna jazda po średnio ciężkim terenie dla przyjemności.

Najczęściej robię 40-60km, zastanawiam się czy kupić pedały do SPD i normalnego buta czy tylko klasyczne SPD.

Będę wdzięczny za każdą pomoc.

Napisano

kup klasyczne spd, np najtańsze Shimano M 520.

Tylko w takim przypadku musisz używać tylko tych butów co zakupiłeś, jazda w normalnych butach raczej tylko po bułki.

Napisano

Popieram to co napisał vpablov kupiłem te bloki i jestem z nich bardzo zadowolony. Szkoda kombinować bardzo dobra cena i jakość. Na pierwszy zakup idealne. Mam, używana i polecam. Pozdro ;-)

Napisano

Też od niedawna używam shimano M520 i jestem bardzo zadowolony. Siła zapięcia ustawiona na minimum i nie ma żadnego problemu z wypięciem się gdy potrzeba, a jednocześnie nie dochodzi do wypięć przypadkowych.

• Mod Team
Napisano

widzę że autor tematu mimo kilku ostrzeżeń na koncie nadal nie ma zamiaru skorzystać z forumowej wyszukiwarki. 

Zamykam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...