Bajerniak Napisano 11 Marca 2017 Napisano 11 Marca 2017 Hej, w końcu postanowiłem zakupić sobie sprzęt SPD do mojego Cube. Buty już zakupione, model MTB Mavic Furyteraz trzeba dokupić pedały i bloki. Przyznam że nie znam się za bardzo na tym sprzęcie, nigdy nie jeździłem na pedałach zatrzaskowych dlatego proszę was o pomoc w wyborze. Nie ścigam się zawodowo ani amatorsko, tylko rekreacyjna jazda po średnio ciężkim terenie dla przyjemności. Najczęściej robię 40-60km, zastanawiam się czy kupić pedały do SPD i normalnego buta czy tylko klasyczne SPD. Będę wdzięczny za każdą pomoc.
vpablov Napisano 11 Marca 2017 Napisano 11 Marca 2017 kup klasyczne spd, np najtańsze Shimano M 520. Tylko w takim przypadku musisz używać tylko tych butów co zakupiłeś, jazda w normalnych butach raczej tylko po bułki.
Ted07 Napisano 11 Marca 2017 Napisano 11 Marca 2017 Popieram to co napisał vpablov kupiłem te bloki i jestem z nich bardzo zadowolony. Szkoda kombinować bardzo dobra cena i jakość. Na pierwszy zakup idealne. Mam, używana i polecam. Pozdro ;-)
de_Villars Napisano 11 Marca 2017 Napisano 11 Marca 2017 Też od niedawna używam shimano M520 i jestem bardzo zadowolony. Siła zapięcia ustawiona na minimum i nie ma żadnego problemu z wypięciem się gdy potrzeba, a jednocześnie nie dochodzi do wypięć przypadkowych.
Mod Team mrmorty Napisano 11 Marca 2017 Mod Team Napisano 11 Marca 2017 widzę że autor tematu mimo kilku ostrzeżeń na koncie nadal nie ma zamiaru skorzystać z forumowej wyszukiwarki. Zamykam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.