Skocz do zawartości

[okulary] s-253 Arctica

glosny88

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

O ile dobrze wygooglowałem to te okulary przyciemniane są na czarno - ja osobiście wolę takie z przyciemnieniem w ciepłym tonie, np takie mam: sklep-dare2b.pl/t3334-sport-p2088 i jestem mega zadowolony, szczególnie, że cena do jakości bardzo dobrze się ma. A jaki Ty masz budżet?

W jaki sposób okulary mogą "starczać" na jakiś okres czasu? Rozumiem, żeby były kijowe i nie masz ochoty ich dłużej używać, ale jestem bardzo ciekaw jak można "zużyć" okulary, użytkując je zgodnie z przeznaczeniem żeby starczyły na jeden sezon? Uprzedzam, że to nie jest złośliwe pytanie, tylko ciekawość.

W jaki sposób okulary mogą "starczać" na jakiś okres czasu? Rozumiem, żeby były kijowe i nie masz ochoty ich dłużej używać, ale jestem bardzo ciekaw jak można "zużyć" okulary, użytkując je zgodnie z przeznaczeniem żeby starczyły na jeden sezon? Uprzedzam, że to nie jest złośliwe pytanie, tylko ciekawość.

Miałem dość dawno temu jakieś okulary Arctica i bardzo szybko rysowały się w nich szkła. Prawda, nie obchodzę się z okularami jak z jajkiem - kładę gdziekolwiek i jakkolwiek, wożę w kieszonce czy w plecaku bez upychania w woreczek za każdym razem. Ale np. okulary BBB po 3 sezonach nie mają tak porysowanych szkieł, jak tamte miały po jednym.

A np. w okularach Endura Stingray(?) po roku zaczęły obłazić oprawki pokryte taką jakby cienką warstwą gumy.

Już wyjaśniam : w pierwszych okularach zużył się zawias a był mocowany na śrubkę od dołu, z góry mocowanie zrobili plastikowe i się wyrobiło/wytarło w taki sposób że całe ramie wypada - nadają się do kosza. Drugie pękły na środku pomiędzy szkiełkami przy normalnym zakładaniu. Dodam, że bardzo dbam o okulary i naprawdę obchodziłem się z nimi delikatnie.

Mam okulary tej firmy 3 albo 4 rok, sprawują się w porządku na szkiełkach są co prawda mikro zarysowania ale są naprawdę mikro widoczne dopiero jak się mocno przyjrzeć pod światło w niektórych miejscach. Jakby je przyrównać, do okularów z lidla są zdecydowanie lepsze, z kolei w porównaniu z moimi okularami solano, które poległy dopiero w kontakcie z kluczami wypadają gorzej, z tym, że to zupełnie inne półki cenowe (moje arctici kosztowały 30zł)  ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...