glosny88 Napisano 10 Marca 2017 Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 Miał ktoś do czynienia z tymi okularami? Jakieś opinie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikiBrown Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 O ile dobrze wygooglowałem to te okulary przyciemniane są na czarno - ja osobiście wolę takie z przyciemnieniem w ciepłym tonie, np takie mam: sklep-dare2b.pl/t3334-sport-p2088 i jestem mega zadowolony, szczególnie, że cena do jakości bardzo dobrze się ma. A jaki Ty masz budżet? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamilRZ Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Ogólnie nie polecam arktiki, miałem 2 pary okularów od nich (powyżej 100pln) i starczyły obydwie na 1 sezon max. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yassey Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 W jaki sposób okulary mogą "starczać" na jakiś okres czasu? Rozumiem, żeby były kijowe i nie masz ochoty ich dłużej używać, ale jestem bardzo ciekaw jak można "zużyć" okulary, użytkując je zgodnie z przeznaczeniem żeby starczyły na jeden sezon? Uprzedzam, że to nie jest złośliwe pytanie, tylko ciekawość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
solar21 Napisano 30 Marca 2017 Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 W jaki sposób okulary mogą "starczać" na jakiś okres czasu? Rozumiem, żeby były kijowe i nie masz ochoty ich dłużej używać, ale jestem bardzo ciekaw jak można "zużyć" okulary, użytkując je zgodnie z przeznaczeniem żeby starczyły na jeden sezon? Uprzedzam, że to nie jest złośliwe pytanie, tylko ciekawość. Miałem dość dawno temu jakieś okulary Arctica i bardzo szybko rysowały się w nich szkła. Prawda, nie obchodzę się z okularami jak z jajkiem - kładę gdziekolwiek i jakkolwiek, wożę w kieszonce czy w plecaku bez upychania w woreczek za każdym razem. Ale np. okulary BBB po 3 sezonach nie mają tak porysowanych szkieł, jak tamte miały po jednym. A np. w okularach Endura Stingray(?) po roku zaczęły obłazić oprawki pokryte taką jakby cienką warstwą gumy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamilRZ Napisano 2 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2017 W jaki sposób okulary mogą "starczać" na jakiś okres czasu? Rozumiem, żeby były kijowe i nie masz ochoty ich dłużej używać, ale jestem bardzo ciekaw jak można "zużyć" okulary, użytkując je zgodnie z przeznaczeniem żeby starczyły na jeden sezon? Uprzedzam, że to nie jest złośliwe pytanie, tylko ciekawość. Już wyjaśniam : w pierwszych okularach zużył się zawias a był mocowany na śrubkę od dołu, z góry mocowanie zrobili plastikowe i się wyrobiło/wytarło w taki sposób że całe ramie wypada - nadają się do kosza. Drugie pękły na środku pomiędzy szkiełkami przy normalnym zakładaniu. Dodam, że bardzo dbam o okulary i naprawdę obchodziłem się z nimi delikatnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2017 Mam okulary tej firmy 3 albo 4 rok, sprawują się w porządku na szkiełkach są co prawda mikro zarysowania ale są naprawdę mikro widoczne dopiero jak się mocno przyjrzeć pod światło w niektórych miejscach. Jakby je przyrównać, do okularów z lidla są zdecydowanie lepsze, z kolei w porównaniu z moimi okularami solano, które poległy dopiero w kontakcie z kluczami wypadają gorzej, z tym, że to zupełnie inne półki cenowe (moje arctici kosztowały 30zł) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.