Skocz do zawartości

Rower dla dziewczyny 165cm około 1000zł

foczka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, dopiero się zalogowałam na tym forum, choć czytałam już tu porady wcześniej i mam nadzieję dodaję temat we właściwym obszarze.

Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc w pomocnych radach i opiniach dotyczących rowerów. Poprzedni miałam od komunii i wreszcie musiałam go sprzedać, swoim niedopasowaniem dostarczał mi dużo bólu pleców.

Poszukuję czegoś głównie do jazdy w mieście, lubię jeździć szybko (raczej nie spacerowo), poza tym często skaczę po krawężnikach (jest ich mnóstwo po drodze na uczelnię czy do pracy). Zastanawiałam się nad crossem, chciałabym aby rower miał szersze opony, ale zarazem aby śmigał. Mam 165cm wzrostu i nie mam pojęcia jaki rozmiar kół powinnam sobie dostosować? Długość nóg około 100-105cm.

Mój budżet nie jest najwyższy, aktualnie mam odłożone około 1000zł. Nie przeszkadzałby mi rower używany, ale oczywiście nie wiem na co zwracać uwagę kupując. Poza tym w rodzinnym mieście wiem, że sprzedają koło tej ceny rowery marki Romet, koło 1000 za Ramblera czy Orcana. Jednak po opiniach zastanawiam się czy  nie lepszy byłby np. Kross. 

Napisano

Czytaj dziewczyno, czytaj -  i zmierz dobrze nogę bo 100 to pewnie do biodra masz a nie do krocza :)    a tolerancja 5 cm to dwa rozmiary ramy w porywach ...

A tak na marginesie zupełnie  "jaki samochód bezproblemowo wjeżdża na krawężnik z prędkością 80 km/h ??

- Służbowy...."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...