Skocz do zawartości

[Korba] Problem ze ściągaczem.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Masz w ramieniu korby gwint? Ściągacz powinien pasować. Gwint jest drobny i trzeba dobrze trafić. jak zacznie się wkręcać to wkręć go do samego końca inaczej zerwiesz gwint przy ściąganiu.

Napisano

U mnie też był z tym problem , tylko mam jakiś inny ściągacz. Bike hand chyba. W każdym razie Ja próbowałem długo to prosto wkręcić i nie szło. W końcu stwierdziłem że mam to gdzieś i wkręciłem normalnie jedynie patrząc aby prosto szło i poszło. Korba była jakaś chińska , więc może dlatego nie pasował ściągacz. W każdym razie ściągacz żyje i pasuje do wszystkich korb , więc raczej z korbą coś było nie tak.

Napisano

Udało się, ale jest inny problem. Możliwe jest żeby korbe na octalink wkręcić za mocno? Po ponownym montażu obciera mi wózek przedniej przerzutki na największym blacie.

Napisano

Nie możliwe to jest :P Przecież z czasem śruba oprze się o suport i to będzie koniec możliwości dalszego kręcenia. Najwyraźniej wcześniej miałeś za słabo wkręconą korbę. Tak samo zrobiłem gdy zakładałem octalinka i nie chodziło to za fajnie , ale po poprawce jest dobrze :) Przerzutkę łatwo możesz doregulować , więc bez obaw :P 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...