Klark Napisano 9 Marca 2017 Napisano 9 Marca 2017 Cześć Mam korbe fc-t4010. Kupiłem taki ściągacz https://m.centrumrowerowe.pl/narzedzia-i-smary/narzedzia-rowerowe/do-suportu-i-korb/p,sciagacz-do-korb-uniwersalny-prox,563409.html?_pli=e0a49f I teraz mam problem. Nie mogę w żaden sposób wkręcić tego czarnego elementu. Możliwe, że ściągacz jest uszkodzony czy może jest jakiś patent na to? Pozdrawiam
tobike Napisano 9 Marca 2017 Napisano 9 Marca 2017 Masz w ramieniu korby gwint? Ściągacz powinien pasować. Gwint jest drobny i trzeba dobrze trafić. jak zacznie się wkręcać to wkręć go do samego końca inaczej zerwiesz gwint przy ściąganiu.
Ychu Napisano 9 Marca 2017 Napisano 9 Marca 2017 U mnie też był z tym problem , tylko mam jakiś inny ściągacz. Bike hand chyba. W każdym razie Ja próbowałem długo to prosto wkręcić i nie szło. W końcu stwierdziłem że mam to gdzieś i wkręciłem normalnie jedynie patrząc aby prosto szło i poszło. Korba była jakaś chińska , więc może dlatego nie pasował ściągacz. W każdym razie ściągacz żyje i pasuje do wszystkich korb , więc raczej z korbą coś było nie tak.
Klark Napisano 10 Marca 2017 Autor Napisano 10 Marca 2017 Udało się, ale jest inny problem. Możliwe jest żeby korbe na octalink wkręcić za mocno? Po ponownym montażu obciera mi wózek przedniej przerzutki na największym blacie.
Ychu Napisano 10 Marca 2017 Napisano 10 Marca 2017 Nie możliwe to jest Przecież z czasem śruba oprze się o suport i to będzie koniec możliwości dalszego kręcenia. Najwyraźniej wcześniej miałeś za słabo wkręconą korbę. Tak samo zrobiłem gdy zakładałem octalinka i nie chodziło to za fajnie , ale po poprawce jest dobrze Przerzutkę łatwo możesz doregulować , więc bez obaw
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.