macca Napisano 8 Marca 2017 Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 Witam. Panowie zakupiłem nowy rower hercules avanos deore- Hercules Avanos Deore HS : Rowery : Katalog Rowerowy bikeKatalog.pl, problem jest taki; wyjechałem nim w niedzielę pierwszy raz,i okazuje się że muszę wymienić mostek na wyższy,i co się z tym wiąże muszę przedłużyć przewody w magurze hs 11,nikt w sklepach rowerowych w pabianicach się do tego nie pali,więc magury wymienię na deore lx,a magury na allegro,tylko pytanie jest takie czy każde v-brake shimano będą pasować,mam na myśli te piwoty itd. ???? Z góry serdecznie dziękuję za pomoc!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtb Napisano 8 Marca 2017 Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 Będą pasować , oba rodzaje hamulców montuje się na takich samych piwotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macca Napisano 8 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 Dziękuję za odpowiedź, a co lepiej radzisz sprzedać czy poszukać części,bo powiedziano mi że muszę kupić oliwki jakieś,z metr przewodu i co jeszcze,bo nie mam pewności że dobrze mi to zrobią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eloo Napisano 8 Marca 2017 Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 wybierz się gdzieś dalej do dobrego serwisu bo warto zatrzymać hamulce hydrauliczne. O ile podnosisz kierownicę? Zazwyczaj fabrycznie dają taki zapas że można założyć mostek regulowany. Cenowo przelewanie hamulców to 30-50pln/sztuka, końcówka i oliwka 10pln/sztuka i przewód np http://allegro.pl/oryginalny-przewod-magura-do-hamulcow-hs-disc-mt-2-i5808103868.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macca Napisano 9 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 (edytowane) dziękuję bardzo za odpowiedź, też uważam że warto je zatrzymać, tylko widze po minach serwisantach w pabianicach że nie chetnie się zabierają. Potrzebuję podnieść o około ośmiu centymetrów. Czekam za nowym regulowanym mostkiem.Widzę że bedzie krótko. Tylny przewod poszedł by na przód, a tył bym dokupił, tylko gdzie co dokupić, żeby było oryginalne?? co będzie potrzebne do takiej wymiany?? jaki serwis w Łodzi?? Edytowane 9 Marca 2017 przez macca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 9 Marca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Tu jest przewód https://www.trialshop.pl/pl/magura-czesci-zamienne/588-przewod-hamulcowy-magura.html Będzisz także potrzebował końcówek, płynu i odpowietrzenia układu. Możesz zakupi taki zestaw https://www.trialshop.pl/pl/magura-czesci-zamienne/603-zestaw-serwisowy-magura.html i filmik co i jak Nie jest to sztuka tajemna i nie sprawia większych problemów. Chyba że poziom alkoholu we krwi jest zbyt wysoki....... Tak na marginesie to zamian HSów na fałbreki jest średnim pomysłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macca Napisano 9 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 (edytowane) dziękuję kolego, pewne jest już że zostawiam magury,i tojest zestaw tylko do hs 11? troche drogawo, ale trzeba bedzie przełknąć, dziękuję, a moze znasz kogoś z lodzi co zrobi to tip top? Edytowane 9 Marca 2017 przez macca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 9 Marca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Zestaw powinen pasować do Twoich hamulców. W Łodzi niestety nie znam nikogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macca Napisano 9 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 dziękuję za pomoc ☺️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witboj Napisano 9 Marca 2017 Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 (edytowane) Cześć, kupiłem sobie właśnie na forum HS33. Jak chcesz to możemy razem spróbować się za to zabrać (jestem z Łodzi), bo też muszę skumać co i jak. Ale jak wolisz serwis to w Łodzi MC Sport na Piłsudskiego - sprzedają na allegro dużo części do Magury to pewnie muszą też i serwisować, np.: http://allegro.pl/koncowka-prosta-magura-oliwka-nakretka-i6572948801.html @Emerty - ten zestaw na znanym serwisie jest trochę tańszy a co do filmu montażowego... zobaczcie, że on na tym filmie zapomniał o końcówce wkładanej w wężyk! Od razu oliwkę wrzucił... Edytowane 9 Marca 2017 przez Witboj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macca Napisano 10 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 cześć, kolego umówiłem się na poniedziałek u gościa na pilsudskiego tam gdzie polecileś,przedłużenie przewodu magury,zamiana tyłu na przód, wymianka linek przerzutek z regulacją 200zl,powiedzial ze zrobią tip top,w trzy godziny,mysle że warto,zestaw naprwaczy magury 145 zeta,i trzeba kombinować, jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam! ☺️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi