macca Napisano 8 Marca 2017 Napisano 8 Marca 2017 Witam. Panowie zakupiłem nowy rower hercules avanos deore- Hercules Avanos Deore HS : Rowery : Katalog Rowerowy bikeKatalog.pl, problem jest taki; wyjechałem nim w niedzielę pierwszy raz,i okazuje się że muszę wymienić mostek na wyższy,i co się z tym wiąże muszę przedłużyć przewody w magurze hs 11,nikt w sklepach rowerowych w pabianicach się do tego nie pali,więc magury wymienię na deore lx,a magury na allegro,tylko pytanie jest takie czy każde v-brake shimano będą pasować,mam na myśli te piwoty itd. ???? Z góry serdecznie dziękuję za pomoc!! Cytuj
gtb Napisano 8 Marca 2017 Napisano 8 Marca 2017 Będą pasować , oba rodzaje hamulców montuje się na takich samych piwotach. Cytuj
macca Napisano 8 Marca 2017 Autor Napisano 8 Marca 2017 Dziękuję za odpowiedź, a co lepiej radzisz sprzedać czy poszukać części,bo powiedziano mi że muszę kupić oliwki jakieś,z metr przewodu i co jeszcze,bo nie mam pewności że dobrze mi to zrobią Cytuj
eloo Napisano 8 Marca 2017 Napisano 8 Marca 2017 wybierz się gdzieś dalej do dobrego serwisu bo warto zatrzymać hamulce hydrauliczne. O ile podnosisz kierownicę? Zazwyczaj fabrycznie dają taki zapas że można założyć mostek regulowany. Cenowo przelewanie hamulców to 30-50pln/sztuka, końcówka i oliwka 10pln/sztuka i przewód np http://allegro.pl/oryginalny-przewod-magura-do-hamulcow-hs-disc-mt-2-i5808103868.html Cytuj
macca Napisano 9 Marca 2017 Autor Napisano 9 Marca 2017 (edytowane) dziękuję bardzo za odpowiedź, też uważam że warto je zatrzymać, tylko widze po minach serwisantach w pabianicach że nie chetnie się zabierają. Potrzebuję podnieść o około ośmiu centymetrów. Czekam za nowym regulowanym mostkiem.Widzę że bedzie krótko. Tylny przewod poszedł by na przód, a tył bym dokupił, tylko gdzie co dokupić, żeby było oryginalne?? co będzie potrzebne do takiej wymiany?? jaki serwis w Łodzi?? Edytowane 9 Marca 2017 przez macca Cytuj
Mod Team durnykot Napisano 9 Marca 2017 Mod Team Napisano 9 Marca 2017 Tu jest przewód https://www.trialshop.pl/pl/magura-czesci-zamienne/588-przewod-hamulcowy-magura.html Będzisz także potrzebował końcówek, płynu i odpowietrzenia układu. Możesz zakupi taki zestaw https://www.trialshop.pl/pl/magura-czesci-zamienne/603-zestaw-serwisowy-magura.html i filmik co i jak Nie jest to sztuka tajemna i nie sprawia większych problemów. Chyba że poziom alkoholu we krwi jest zbyt wysoki....... Tak na marginesie to zamian HSów na fałbreki jest średnim pomysłem. Cytuj
macca Napisano 9 Marca 2017 Autor Napisano 9 Marca 2017 (edytowane) dziękuję kolego, pewne jest już że zostawiam magury,i tojest zestaw tylko do hs 11? troche drogawo, ale trzeba bedzie przełknąć, dziękuję, a moze znasz kogoś z lodzi co zrobi to tip top? Edytowane 9 Marca 2017 przez macca Cytuj
Mod Team durnykot Napisano 9 Marca 2017 Mod Team Napisano 9 Marca 2017 Zestaw powinen pasować do Twoich hamulców. W Łodzi niestety nie znam nikogo. Cytuj
Witboj Napisano 9 Marca 2017 Napisano 9 Marca 2017 (edytowane) Cześć, kupiłem sobie właśnie na forum HS33. Jak chcesz to możemy razem spróbować się za to zabrać (jestem z Łodzi), bo też muszę skumać co i jak. Ale jak wolisz serwis to w Łodzi MC Sport na Piłsudskiego - sprzedają na allegro dużo części do Magury to pewnie muszą też i serwisować, np.: http://allegro.pl/koncowka-prosta-magura-oliwka-nakretka-i6572948801.html @Emerty - ten zestaw na znanym serwisie jest trochę tańszy a co do filmu montażowego... zobaczcie, że on na tym filmie zapomniał o końcówce wkładanej w wężyk! Od razu oliwkę wrzucił... Edytowane 9 Marca 2017 przez Witboj Cytuj
macca Napisano 10 Marca 2017 Autor Napisano 10 Marca 2017 cześć, kolego umówiłem się na poniedziałek u gościa na pilsudskiego tam gdzie polecileś,przedłużenie przewodu magury,zamiana tyłu na przód, wymianka linek przerzutek z regulacją 200zl,powiedzial ze zrobią tip top,w trzy godziny,mysle że warto,zestaw naprwaczy magury 145 zeta,i trzeba kombinować, jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam! ☺️ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi