Duzy_na_rowerze Napisano 8 Marca 2017 Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 Witam! Od kilku dni nurtuje mnie problem rozbieżności danych automatycznie wysyłanych z Mioshare.com do Endomondo i Stravy. Dajmy na to przejechałem 35km - tyle wskazuje licznik Mio 105 HC (wraz z czujnikiem prędkości z dobrze ustawionym obwodem opony) - i w Endomondo dane są identyczne z tymi z licznika, natomiast w Stravie mniejszy o 3km. Dodam, że próbowałem wgrywać ręcznie plik gpx. Żadnych dobrych rezultatów. To samo co z automatyczną synchronizacją. Poratujcie bo Strava jest ciekawsza od Endo. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 8 Marca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 Dość spora różnica - u mnie jest 3 razy mniejsza ( od ok. 0,3 km do 1 km na dystansach 30 - 60 km ) i przymykam na to oko. Na pewno masz wpisany dobry obwód opony np. zmierzony wlasnoręcznie Idealnie niestety raczej nigdy nie będzie i dane się nie pokryją w 100 %. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duzy_na_rowerze Napisano 8 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 Zmierzyłem dokładnie. Jak napisałem, na Endo jest cyfra w cyfrę to samo co na Mio, a w Stravie różni się. Też bym przymknął oko na niewielkie różnice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duzy_na_rowerze Napisano 31 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 Wracając po testach zauważyłem, że gdy chodzi o Endomondo, wynik jest zgodny z dystansem zapisanym dzięki czujnikowi przy kole a trasa na mapie według GPS. Natomiast w Stravie, dystans i ślad na mapie tylko/lub głównie (bo raz był zgodny z czujnikiem przy kole) danym GPS. Szkoda. testy trwają. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.