luk4szm Napisano 18 Marca 2017 Autor Napisano 18 Marca 2017 Może z wkładką pokombinuj? Sidi Comfort Fit 620-04-61_SIDI Będą pasować do Shimano SH-M089?
Mod Team michuuu Napisano 18 Marca 2017 Mod Team Napisano 18 Marca 2017 Nie próbowałem ale nożyczki pomogą. Jak by co.
zekker Napisano 19 Marca 2017 Napisano 19 Marca 2017 Nie wiem jak te Comfort Fit ale moje Air Plusy mają "górkę" na śródstopiu, co niekoniecznie jest wygodne.
huskarl Napisano 21 Sierpnia 2017 Napisano 21 Sierpnia 2017 Miałem buty M077, które są dość miękkie i w nich drętwiały mi stopy przy mocnym ciśnięciu. Kupiłem XC51, znacznie sztywniejsze, i od tej pory ani razu nic nie zdrętwiało. Proponuję kupić sztywniejsze buty, by pedał nie wbijał się w poduszkę stopy, lub wsadzić grube wkładki, które rozłożą nacisk na większej powierzchni.
Gość Napisano 17 Listopada 2017 Napisano 17 Listopada 2017 Odkopie temat. Mi też czasem drętwieją stopy i problemem jest ucisk na jakąś arterię w okolach "siodełka". Wstaję, krew zaczyna krążyć i jest ok. A po jakimś czasie znowu lekko uciska. Pewnie mam zły fotel i będę testował inny. W każdym razie to nie zawsze wina butów czy wkładek.
PawelGR Napisano 25 Listopada 2017 Napisano 25 Listopada 2017 Skoro już odkopałeś to się przyłączę. Miałem podobnie po przesiadce na spd. Grubsza, sztywniejsza podeszwa i blok w przedniej części śródstopia spowodowały, że siodło powędrowało w górę w stosunku do zwykłych pedałów i butów. Okazało się, że zbyt wysoko. Po 30-40 km w terenie coraz mocniejszy nacisk na pedały powodował też silniejszy ucisk gdzieś w okolicach pachwin, co powodowało drętwienie stóp. Wystarczyło obniżyć siodło.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.