beduin Napisano 27 Września 2006 Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Witam, próbowałem podnieść kierownicę i w tym celu zdjąłem mostek z rury amora. Niestety podwyższyć się jej nie da. Złożyłem to ustrojstwo i mam niewielki luz wyczuwalny po naciśnięciu hamulca. Co zrobić aby to zniwelować?? Dodam, że bardziej docisnąć mostka w kierunku podłoża już się nie da. Do czego służy ta gwiazdka?? Jeśli do likwidacji luzu, to czy potrzebny jest specjalny klucz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bimbrownik_amator Napisano 27 Września 2006 Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Podnieść kierownicę w sterach a-head da się tylko poprzez zamianę miejscami podkładek dystansowych (znad mostka pod i na odwrót) oraz poprzez odwrócenie mostka, który zazwyczaj ma kąt wzniosu od 5 do 10 stopni. Gwiazdka owszem, służy do likwidacji luzów - w nią wkręcona jest śruba opierająca się na kapslu - zanim dokręcisz mostek do rury sterowej, musisz wkręcić śrubę na kapslu - oczywiście z wyczuciem, czyli do momentu, w którym stery jeszcze obracają się bezproblemowo.. Klucza specjalnego nie potrzebujesz - to imbus 5 lub 6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beduin Napisano 27 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Dzięki za pomoc, luzy skasowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.