godzinilla Napisano 7 Marca 2017 Napisano 7 Marca 2017 Hej. Miałem ostatnio problem z pokrętłęm RC2 - regulacja wolnej kompresji działała, ale nie wyczuwalne były kliki - bardziej wyczuwalny było coś 'ala piasek chroboczący podczas przekręcania. Chciałem pokrętło rozebrać i wyczyścić, ale nie udało mi się tego zrobić - czy jest ono rozbieralne? Jak to zrobić? Jak na razie nasączyłem wnętrze gęstym olejem do łańcucha i jest ok, ale nie wiem na ile. Lepiej sprawdził by się smar stały, tylko kwestia, czy da się wyciągnąć pokrętło wolnej kompresji z pokrętła kompresji szybkiej ? Cytuj
ACTIVIA Napisano 8 Marca 2017 Napisano 8 Marca 2017 Te dwa pokrętła są zespolone w jednym. Musisz to ściągnąć podwazajac najlepiej narzędziem do tapicerki samochodowej i przedmuchac sprężonym powietrzem. Można śrubokrętem lecz wtedy robisz ślady na tym niebieskim pokrętle Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi