PiPoLiNiO Napisano 7 Marca 2017 Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Witam. Mam problem. Rozebrałem to ustrojowo bo po jednej jeździe w większym błocie zaczął świrować. Niestety po złożeniu w ogóle nie odbija. Wydaje mi się, że nie da się tu nic pomylić... To kółko z zapadkami wkładam tak, aby strzałki były w dół. Ktoś ma jakieś rady? A może po prostu jest już na śmietnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fonika Napisano 8 Marca 2017 Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 Wyrzucić, to najgorsza manetka RS'a jaką wyprodukowali, plastikowy mechanizm rodem z długopisu. Kup pop locka lub manetkę suntoura - będą działać na odwrót (blokada to odblokowanie) ale przynajmniej będą. Jeszcze nie widziałam pushlocka który nie wkurza właściciela . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 8 Marca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 Jeszcze nie widziałam pushlocka który nie wkurza właściciela . Potwierdzam - kwestia czasu. Manetka suntoura działa bez problemu i cenowo zachęcająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 8 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 Zamówiłem poplock. Jedynie szkoda, że będzie męcił mój wewnętrzny spokój ducha, rysunek kłódek pokazujący nieprawdę [emoji14] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 9 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Polecam zakup u tego pana: http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6676768230 Nie ma oznaczeń kłódek, więc nic już nie wprowadza w błąd. Waga 26g mniej niż push loc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 9 Marca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Nie ma oznaczeń kłódek, więc nic już nie wprowadza w błąd. Przecież blokujesz bez względu na oznaczenia. Po pierwszej jeździe robisz to automatycznie. Spoglądasz w czasie jazdy gdzie jest kłódeczka otwarta a gdzie zamknięta? Bez urazy ale chyba przesadzasz. A swoją drogą dobra cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 9 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Pewnie, że nie. Ale mnie drażnią takie pierdoły [emoji14] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 13 Marca 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Potwierdzam - kwestia czasu. Hydrauliki akurat działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolmark Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 (edytowane) Jeszcze nie widziałam pushlocka który nie wkurza właściciela . Dzień Dobry, oto ja, właściciel niewkurzony Push-lock do Reby (2015) w Canyonie działa bez zarzutu, natomiast pop-lock do Reby (2008) w KTM-ie przestawał działać 10minut po starcie w dowolnym wyścigu. Wystarczy, że się zakurzył porządnie. Już dawno temu zdjąłem bydlaka i nie używam, wywaliłem też sprężynę z blokady, gdybym chciał na upartego jej używać, ale uparty nie jestem nadmiernie to blokadę też chyba wyrzucę, nie przydaje się. Przydałby się tylko korek bez dziury albo sposób na przyzwoite jej zaślepienie. Edytowane 14 Marca 2017 przez Kolmark Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Używałem poplocka dość długo i nie miałem z nim żadnych problemów. Zwracając uwagę na negatywne opinie o Push-locku wolałem nową Rebę kupić z blokadą na koronie rezygnując ze zdalnej blokady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Przydałby się tylko korek bez dziury albo sposób na przyzwoite jej zaślepienie. Od tego są firmy tuningowe, sprawdź Shift-Up jeśli korek może być czerwony (to chyba jedna z niewielu dobrych rzeczy, które sprzedają). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiPoLiNiO Napisano 14 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 (edytowane) Od tego są firmy tuningowe, sprawdź Shift-Up jeśli korek może być czerwony (to chyba jedna z niewielu dobrych rzeczy, które sprzedają).Mam ich zaciski do kół na imbus i są też dobre. Więc nie ma co dramatyzować Edytowane 14 Marca 2017 przez PiPoLiNiO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Punkxtr Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Zaciski są ok ale ciężko tu coś zepsuć ;-) Tłumiki są do kitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi