Lucas76 Napisano 7 Marca 2017 Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 (edytowane) Witam, na początku powiem, że chodzi o damper RS Monarch prawdopodobnie 3.1, choć na puszce ma napis 3.3. Ale nie ma niebieskiej "wajchy", wiec sugerując się obrazkami w sieci dochodzę do wniosku, że to jednak model 3.1. Ale do rzeczy, wymyśliłem że zrobię mu serwis....wyczyściłem, wymieniłem uszczelki, olej, ustawiłem IFP. W "pewnym" serwisie poprosiłem o pomoc przy pompowaniu IFP do teoretycznie wymaganego wg instrukcji ciśnienia, tj. 250 psi. I dowiedziałem się, że mam ustawioną złą głębokość IFP, która wg instrukcji ze str Rock Shox'a wynosi 61,7 mm i złą gęstość oleju, u mnie 5WT (olej oryginalny RS) W związku z tym proszę o pomoc w podaniu prawidłowej głębokości IFP i gęstości oleju. Wg numeru na damperze 52T80026819 "pewien" serwis twierdzi, że jest to rocznik 2008...całkiem możliwe. I może głębokość też powinna być inna? Pozdrawiam i proszę o pomoc. Edytowane 7 Marca 2017 przez Lucas76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekhs Napisano 8 Marca 2017 Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 jaka długość/skok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi