Jerry6 Napisano 7 Marca 2017 Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Obecnie rozglądam się za fotelikiem dla dziecka montowanym na ramę z tyłu. Modele jakie rozważam to: - Kross/Polisport Wallaroo - Bellelli Pepe - Bellelli B-one - Hamax Kiss Linka do przedniej przerzutki idzie górną rurą. Który z tych fotelików będzie najlepiej pasował do takiego prowadzenia linki? Sztyce mam wysuniętą na około 250mm czy nie będzie to przeszkadzało w użytkowaniu fotelika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puncho Napisano 7 Marca 2017 Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Polecam obadać samodzielnie Yepp Maxi. Dla mnie bezkonkurencyjny, chociaż swoje kosztuje. Sam długo szukałem fotelika i mój wybór padł właśnie na ten model. Jest adapter na linkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porcelanowy Napisano 7 Marca 2017 Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Powitoł Nie dobierzesz fotelika zaocznie, bo i mocowanie/linkę trzeba sprawdzić, i czy pręty na których fotelik siedzi są odpowiednie (jak nie to fotelik trze o oponę, albo dzieciak leży ci na plecach). Radzę też rozejrzeć się za fotelikiem z pochylanym oparciem: bardzo pomocne jak dziecko zaśnie. Mam OK BABY SIRIUS i jeśli podpasują pręty to jest bardzo OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiersztor Napisano 7 Marca 2017 Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Tak jak napisał poprzednik. Najlepiej wybierz się z rowerem na przymiarkę. Może się okazać, że prowadzenie linki to najmniejsze ze zmartwień. W Bellelli miałem tak, że wewnętrzna strona podnóżka fotelika ściskała mi hamulce (V-brake) i szczęki nie odbijały. Nie oznacza to, że ta firma jest zła, po prostu ten model nie pasował do mojego roweru. Podobnie jest np. z prętami mocującymi (odpowiednia ich długość, kąt nachylenia). To wszystko ma kolosalne znaczenie o ile w sposób bezpieczny i wygodny chcesz wozić pociechę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki997 Napisano 7 Marca 2017 Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Przymiarka najlepszym sposobem by się przekonać że dany fotelik będzie pasował. Ja swojego czasu używałem hamax siesta, fajny i odchylany do tyłu jak dziecko usnie to tak mu glowa nienaturalnie nie lata i nie wisi do przodu. Wysłane z mojego XT1580 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.